אם תשאלו את הסובבים אתכם אם אי פעם חלמו על המצאה של פטנט שיביא להם תהילת עולם וכסף, כנראה תגלו שלכל אחד כמעט בשלב כלשהו בחיים היה רצון להמציא פטנטים, להפסיק לעבוד ולעבור לאיזה אי אקזוטי לחיות מהפטנט שהמציא.
הרי מי מאיתנו לא שמע על איינשטיין, מארי קרי, בל ועוד ממציאים שקנו את מקומם בהיסטוריה הודות לפטנטים שהמציאו. אבל ממציאי פטנטים אינם רק אנשים בתמונות שחור לבן מההיסטוריה, ממציאי פטנטים הם משהו מאוד מוחשי בעולמנו המודרני. לא נדיר לראות מנהלי חברות סטארט אפ והייטק בגילאי העשרים, שהמציאו עוד בתקופת שירותם הצבאי פטנט והצליחו למכור אותו בסופו של דבר במיליוני דולרים.
אך הדרך אל המיליונים אינה פשוטה. רישום פטנטים הוא תהליך ארוך ומסורבל, שנמשך בדרך כלל שנים. אז מהו התהליך?
תהליך של רישום פטנטים מתחיל כמובן קודם כל ברעיון. השלב הבא יהיה לבדוק האם הרעיון כבר קיים. את הבדיקה הזו ניתן לבצע בשלב הראשון לבד על ידי האינטרנט, אך אם לא נמצא רעיון דומה, כדאי לפנות למשרד המתמחה בתחום הפטנטים על מנת שיעשו בדיקה יסודית לראות אם הרעיון לא קיים כבר במדינה אחרת או במאגרים וארכיונים שונים.
במידה ולא נמצא פטנט דומה, ניתן לעבור לשלב של הגשת בקשת פטנט. ניסוח הבקשה וההגשה נעשה על ידי עורכי פטנטים אשר לרוב מלווים את הלקוח שעזרה וייעוץ לאורך כל תהליך הרישום אשר יכול להמשך שנים.
תחום ההגנה על קניין רוחני נעשה עם ידי הגשת הפטנט לרישום, אז נרשם תאריך הבכורה של הפטנט ולאחריו לא יוכלו להתקבל בקשות עם אותו רעיון. בכל זמן רישום הפטנט רצוי מבחינה משפטית להשתמש בחוזה סודיות אשר תקף גם אם הצד השני אינו מכבד אותו.
צור נבון, משרד פטנטים