מתי וכיצד לבחור מגשר/ עו"ד ומגשר מוטי שחר
הליך הגישור הינו הליך לפתרון סכסוכים בין צדדים שונים ומתאים, כמעט, לכל סוגי הסכסוכים, לרבות סכסוכים בין שכנים, כגון: בין וועד לאחד מהדיירים או התושבים, סכסוכים בתוך המשפחה, סכסוכים מסחריים, סכסוכים צרכניים, סכסוכי עבודה ועוד.
כניסה להליך הגישור ייעשה באחת משתי דרכים:
1) הצדדים בוחרים בעצמם את המגשר.
2) בית המשפט מפנה תיק מסוים למגשר עליו הסכימו הצדדים.
בכל מקרה, פתיחת הליך הגישור מצריכה את הסכמת הצדדים, וכן את הסכמתו של המגשר לקחת עליו את האחריות לניהול ההליך.
בחירת מגשר
כאשר מחליטים על צעידה במסלול הגישור, חשוב למצוא את דמות המגשר הנכונה ביותר לסוג העניין ולצדדים. חשוב ביותר לנסות ולעמוד על כישוריו של המגשר, הרקע האישי, ניסיונו המקצועי ודרכי הפעולה שלו במסגרת הליך הגישור. בנוסף, לזהות המגשר הנבחר, יהיה משקל רב באופן ניהול ההליך ולתוצאותיו ועל כן יש לבחור בצורה קפדנית ולא מתפשרת. בשלב הבחירה מוצע תמיד לפעול על פי הכלל הנושן: "יש ספק אין ספק"...
אז כיצד ניתן לתהות על קנקנו של המגשר המיועד?
ניסיון מקצועי כללי וספציפי -מגשר מקצועי חייב להפגין שליטה מלאה ברזי הליך הגישור וסוגיות נוספות המשיקות לעולם הגישור, להיות בעל יכולת להבין קונפליקטים וכן לקרוא בין השורות, לזהות אינטרסים שונים ולאפיין אותם נכונה. פרט נוסף חשוב, הוא היכולת הרגשית והבעת האמפתיה של המגשר כלפי הצדדים להליך הגישור וכלפי הסוגיה עצמה. להבדיל מהליך המתנהל בבתי המשפט, הליך הגישור הינו הליך פתוח יותר ומשוחרר בו כל צד יכול וחייב להרגיש נינוח מספיק על מנת לשתף ולהסביר וחלק מתפקידו ומהותו של המגשר הינו ליצור את האווירה הנכונה על מנת לאפשר את הלך הרוח הנכון.
המלצות - אחד הכלים הטובים ביותר לבחירת המגשר הוא קבלת המלצות (הן המלצות מחברים והן המלצות הכתובות באתרי האינטרנט השונים, לרבות אתר המגשר). המלצות חיוביות יכולות להעיד כאלף עדים על מגשר אמין ואובייקטיבי, שיוביל את ההליך וינהל אותו באופן אופטימאלי ויעיל, תוך שמירה על סטנדרטים של יושרה, חוסר משוא פנים ורגישות.
עלות ההליך - שכר טרחת המגשר אמנם אינו מאבני היסוד בבחירת המגשר הטוב ביותר, אך ללא כל ספק משפיעה על הליך הבחירה. כמו בנושאים אחרים, לא תמיד העלות היקרה ביותר מעידה על האיכות הגבוהה ביותר, אך יחד עם זאת, אין להתפשר בבחירת המגשר ולהסתפק בפרמטר יחידי של עלות - לעיתים הפתרון הזול יהיה יקר יותר, במיוחד אם יהיה צורך להחליף את המגשר או לפנות לדרך אחרת של פתרון הסכסוך. לאור העובדה כי משך זמן הליך הגישור אינו ארוך במיוחד (כמספר פגישות ובהתאם למורכבות הנושא), עלות ההליך תהא זולה בהרבה מניהול הליך משפטי המצריך תשלומי אגרות, שכר טרחת עורכי דין, חוות דעת מומחים, הוצאות ביניים ועוד.
לסיכום, אופן ודרך בחירת המגשר צריכה להיעשות בקפידה תוך עמידה על הפרמטרים שצוינו ופרמטרים נוספים אחרים. מומלץ שלא להתפשר בדרך ולא לבצע קיצורים (לעיתים הדרך הקצרה הנראית לעין תהיה בסופו של דבר לארוכה ביותר) ולבדוק היטב מיהו המגשר והאם הוא אכן זה אשר יוביל אתכם אל קרקע בטוחה ויציבה בדרך אל פתרון הסכסוך.
- כתבה זו אינה מהווה תחליף לייעוץ משפטי מקצועי ו/או אינה מהווה המלצה לעשיית פעולה משפטית או הימנעות מעשייתה.
מוטי שחר הינו עורך דין ומגשר בעל ניסיון והצלחה רבים בתחומים האזרחיים והמסחריים, כגון: השכלה גבוהה, גישור ובוררות, צרכנות ותביעות אזרחיות, עסקים וחברות, יזמות עסקית, חוזים והסכמים, הוצאה לפועל, עמותות, גביה ועוד. עורך דין מוטי שחר הוא בעליו של מוטי שחר, משרד עורכי דין. היכנסו כבר עכשיו על מנת להתרשם מאתר המשרד mtts-law.co.il, או צרו קשר על מנת לקבל ייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות!