- מה אתה עושה בימים אלו?
אני כותב מאמרים ומחקרים על נושאים שאכפת לי מהם. מופיע בכנסת ובוועדות, ונותן השתלמויות בעיקר בדיני משפחה.
אני מתנדב, כחבר הנהלה בעמותת "מעורבות", בעמותת מלב"ב, משתתף במסע אופניים למען בית חולים אלין.
אך בעיקר, אני מגדל דור חדש של משפטנים. מנסה לגרום להם לחשוב מחוץ לקופסה, לא לקבל מוסכמות, להיות ביקורתיים כלפי פסקי דין, רגישים לסבל של ילדים, (בין בהליכי גירושין, ובין בהקשרים אחרים), וכאלה שאכפת להם מסבל של הזולת.
- מהו ה"אני מאמין" החברתי שלך? אני מאמין שאסור להיתפס לסטיגמות לגבי מיהם הקבוצות החלשות באוכלוסיה. בהליכי גירושין, לדוגמא, כולם, – כ ו ל ם - נפגעים. אני עושה ככל יכולתי להגן על נשים שנפגעות בהליכי גירושין. אך בעיקר עצוב לי שהתפיסה המקובלת עוצמת את העיניים ביחס לסבל האמיתי של הילדים, וכן, גם ביחס לסבל של הגברים.
- מה מעורר בך השראה? חשיבה מחוץ לקופסה. אנשים עם אומץ, שמוכנים ללכת נגד הזרם. ביקורת על בית המשפט. ואנשים שמוכנים להודות בטעויות של עצמם.
- איזה דמות השפיעה עליך? ישעיה ברלין, (אשר בין היתר ייסד את וולפסון קולג' באוניברסיטת אוקספורד), ר' אליעזר בן הורקנוס. ברמה האישית יותר: פרופ' רות גביזון ופרופ' יהושע ויסמן.
- אם היית קורא מחשבות את מחשבותיו של מי היית רוצה לקרוא?
של כל שופט שנותן פסק דין. הייתי רוצה לדעת אם הוא באמת מאמין במה שהוא פוסק? האם הוא באמת לא רואה את הצד השני, והאם הוא לא מבין את ההשלכות הדרמטיות שיכולות להיות לפסק הדין על חייהם של הצדדים, כמו גם על אנשים אחרים.
- מהי יזמות חברתית? וכיצד היא באה לידי ביטוי?
יזמות חברתית היא אנשים שנמאס להם מפגיעה באוכלוסיות חלשות, והחליטו לעשות מעשה. בין אם זה איסוף מצרכי מזון ממרכולים, סיוע לניצולי שואה, הדרכה של ילדים ובני נוער, או ייעוץ משפטי למעוטי יכולת. העיקר הוא ההחלטה להרים יוזמה שתשנה לאנשים את חייהם.
- מהו האירוע שהשפיע עליך יותר מכל?
פעם ראשונה שנקלעתי לבית משפט למשפחה, וראיתי כמה חוסר צדק יש שם.
- היכן מתחילה לדעתך מודעות חברתית ?
היא מתחילה מהבטן. מאנשים שאכפת להם, שנמאס להם מהאדישות, ומרגישים שחייבים לעשות שינוי.
להמשך המאמר פורטל יזמות חברתית של הקריה האקדמית אונו
הקריה האקדמית אונו – יזמות חברתית - משנים את פני החברה בישראל
http://blogs.ono.ac.il/