הקרינה האלקטרומגנטית היא אחת מהתופעות הפיסיקליות שנמצאות סביבנו. חלקה, נוצרת בצורה טבעית, דוגמא לכך הוא האור. אולם השימוש המלאכותי בה, לצורך תקשורת אלחוטית, רפואה ואף תופעת הלואי שנגרמת משימוש במכשירי חשמל, הביא למצב בו כל אחד מאיתנו היום חשוף ביודעין או שלא, לקרינה זו.
אמנם, היו אלו האנטנות הסלולריות שהגבירו מאוד את המודעות לקרינה, אולם הן לא הגורם היחיד ואפילו לא העיקרי. למעשה, כמעט כל מכשיר חשמלי יוצר סביבו "ענן" של קרינה אלקטרומגנטית בזמן שהוא פועל ולפעמים אפילו כשאינו פועל. נכון להיום, מלבד בדיקת קרינה סביב המכשיר, אין אינדיקציה לעוצמת הקרינה שהוא פולט. רבים מאמינים שכניראה עוצמה זו זניחה, אך לא כך המצב. שעון מעורר תמים ליד המיטה, מיטה חשמלית (במצב מנוחה), או אפילו שנאי פשוט התקוע בשקע, יכולים לגרום לחשיפה של פי מאות אחוזים מהמלצת המשרד להגנת הסביבה, כל זאת למשך שעות רבות כל לילה.
על מנת להקטין את החשיפה, מומלץ להרחיק מכשירים חשמליים מהמיטה וכן להוציא מהחשמל מכשירים חשמליים אחרים (כגון מיטה חשמלית), כאשר הולכים לישון.
כמו כן, ניתן היום לכל אחד לבצע בדיקות קרינה בעצמו,
ע"י שימוש במד קרינה פשוט ומדוייק ולגלות בדיוק את האיזורים בבית בהם עוצמת הקרינה גבוהה, גם המקרינה סלולרית וגם מחשמל ולטפל בגורם.