מדי שנה מחליטים ישראלים רבים לעזוב את המולדת לכמה שנים ולטוס ללמוד בחו"ל. לכל אחד סיבות משלו לעשות זאת - עבור החוויה שבמגורים ולימודים בחו"ל, עבור מוסד לימוד מסוים או מסלול לימודים מסוים אותו ניתן להשיג רק שם וכד'. מה שבטוח הוא כי אלפי ישראלים מגיעים להחלטה ללמוד בחו"ל.
במידה וגם אתם מעוניינים ללמוד בחו"ל, אך הרעיון מעט מרתיע אתכם ואינכם יודעים כיצד בכלל להתחיל את התהליך, נעבור בקצרה על צעדים בסיסיים שניתן לבצע על מנת להתחיל ולהוציא את הרעיון לפועל:
לימודים בחו"ל - זהו רעיון שאפתני ביותר, אשר עשוי להרתיע אנשים רבים מפני שהוא נראה מסובך ומפחיד בהתחלה - איך יוצרים קשר עם מוסד הלימוד? כיצד מוצאים מקום לגור בו? איך מתמודדים עם השפה הזרה?
ובכן, מתחילים בקטן. בתור התחלה, נסו לחשוב מה אתם מעוניינים בדיוק ללמוד ובאיזו מדינה ברצונכם לעשות זאת. לאחר שהחלטתם על זה, נסו לברר אילו אוניברסיטאות קיימות באזור בו אתם מעוניינים ללמוד ומעבירות את המקצוע בו אתם חושקים. לאחר שמצאתם כמה אוניברסיטאות כאלו, התחילו בבירור פרטים על האוניברסיטה הזו. למזלנו, עולם האינטרנט הזמין לכולנו הופך את מלאכת החיפוש והבירור לקלה ויעילה מתמיד. היכנסו לאתר האוניברסיטה והתחילו לקרוא מעט עליה ועל הפקולטה הרלבנטית עבורכם. לאחר שקראתם והכרתם מעט את פני השטח, אפשר לברר מהם תנאי הקבלה לחוג בו אתם מעוניינים, ולראות מה אתם צריכים לעשות או לשפר על מנת לעמוד בתנאים אלו.
כך תתחילו לגלגל את תהליך הקבלה למקום בו אתם מעוניינים ללמוד. בהקשר זה, של הרשמה וקבלה ללימודים, סביר להניח כי תוכלו להיעזר ביועץ מטעם האוניברסיטה הממונה על תחום זה.
בכל הנוגע למה שמסביב ללימודים - מקום לגור בו, קהילת הסטודנטים אליה תצטרפו, עבודות אופציונאליות באזור וכד', שוב - כדאי ורצוי פשוט לנבור באינטרנט ולראות מה אתם יכולים לדלות. לדוגמה, נסו להיכנס לפורומים שונים של האוניברסיטה וליצור קשר עם סטודנטים נוספים. סביר להניח כי בפורומים השונים תמצאו אנשים אשר שאלו שאלות דומות לאלו שאתם שואלים (אחרי הכול, אתם לא היחידים שמתחילים ללמוד באוניברסיטה) וקיבלו עליהן גם תשובות. כך גם תוכו למצוא חוגים חברתיים שונים הקשורים לאוניברסיטה אליהם תוכלו להצטרף וכך להכיר אנשים חדשים.
בקיצור, לימודים בחול יכולים להיות דבר חוויתים, מרגשים ומרתיעים במקצת, אך כאשר תתחילו תגלו כי זה פשוט יותר ממה שחשבתם.
בהצלחה