מבנה יעוץ פנסיוני
יועצים פנסיוניים שונים בונים את מבנה ייעוץ פנסיוני בצורה שונה.
עפ"י החוק על יועץ פנסיוני לברר תחילה עם הלקוח את כל הנתונים הנוגעים למצבו הכלכלי בדר"כ, הכנסותיו, שאיפותיו, מצבו הבריאותי וכדומה.
לכן טרם ביצוע יעוץ פנסיוני בפועל, רצוי לבצע פגישה ראשונית עם יועץ פנסיוני שיציג בפני הלקוח את מבנה תהליך הייעוץ, היקפו ומחירו תוך מתן הסברים ככל האפשר אודות התועלות הכספיות והאחרות הנובעות מהייעוץ.
בשלב זה, במידה והלקוח מעוניין להתקדם ולהתקשר עם היועץ לשם קבלת יעוץ פנסיוני, יש לחתום על חוזה יעוץ פנסיוני המאושר ע"י משרד האוצר בו יפורטו הנחות היסוד, האם מדובר בשרות יעוץ פנסיוני חד-פעמי או יעוץ פנסיוני מתמשך, שכרו של היועץ וכו'.
לחוזה יעוץ פנסיוני חובה לצרף מסמך גילוי נאות אודות עמלות במידה ונותן יעוץ פנסיוני מקבל הטבות כלשהן מהגופים אודותיהם הוא מייעץ ומסמך שמירת סודיות חתום ע"י היועץ וגם ע"י יועצים פנסיוניים המשתתפים בתהליך הייעוץ.
לאחר חתימה על ההסכם מקבל הלקוח רשימה של מיידעים נוספים החסרים לשם ביצוע הייעוץ ורצוי לקבוע עימו פגישה פרונטלית בה ישאל אודות נתונים שאינם מצויים במסמכים, כגון שאיפות, ירושות, היסטוריה רפואית ועיסוקית.
לפגישה זו רצוי להגיע עם בן הזוג.
משהתקבלו כל הנתונים הדרושים, יוזנו כולם למערכת ממוחשבת של יעוץ פנסיוני אשר תבצע סימולציות שונות וריכוז נתונים אשר יוגשו מעובדים לצוות מומחים: יועצים פנסיוניים, יועצי מיסוי והפרשות לגמל,יועצי השקעות ומשפטנים אשר יסייעו בהחנת הדוח.
הדוח שיופק יכלול מסמכי השוואה והנמקה כחוק ויימסר ללקוח בפגישת מסירה בה יוסבר לקוח אופן הביצוע המומלץ ומסירת המכתבים המוכנים (במידה ומדובר בחברת יעוץ פנסיוני המכין מכתבים אלה לחתימה.
מומלץ לבחור במסלול יעוץ פנסיוני מתמשך, בו יזכה הלקוח לליווי יועצים פנסיוניים לשם פיקוח על יישום המסקנות ולשם מעקב בהמשך הזמן בהתאמה לשינויים בנתוני הלקוח או בחוקים המחייבים ביצוע יעוץ פנסיוני מחודש.
כותב המאמר דני טל מנכ"ל פורשור מומחים בע"מ תאגיד ייעוץ פנסיוני ברישיון משרד האוצר
יועץ פנסיוני ומוסמך להגשת חוות-דעת מומחה בבימ"ש http://www.forsure.org
>