בעבר, חברות הביטוח נתנו שירותי ביטוח בלבד. שירותי ביטוח משמעם קבלת דמי פרמיות הביטוח מדי חודש בחודשו מציבור אשר אינו נזקק לכיסוי ביטוחי, ותשלום עבור מקרים ביטוחיים אשר ארעו למשלמי פרמיות הביטוח בעת צרה. אמנם, אחד האלמנטים הנלווים לעסקי הביטוח היה עסקי ההשקעות, כיוון והיה צורך בהשקעות כספי פרמיות הביטוח על מנת שערכם לא יאבד ואף יעלה עד אשר הגיע הרגע בו נזקקו חברות הביטוח להשתמש בכספים אלו על מנת לשלם עבור מקרים ביטוחים כאלו ואחרים אולם נושא ההשקעה נשאר חבוי באופן יחסי. כיום, עם כניסת המושג ביטוח פנסיה, הפכו השקעות חברות הביטוח השונות ובינהן מגדל ביטוח, לנושא אשר נמצא בפוקוס הציבורי וקיימת שקיפות הן בנושא החברות בהן משקיעה חברת הביטוח והן בנושא הסיכונים והתשואות על ההשקעות הללו.
לאחרונה החלה מגמה בקרב חברות הביטוח, תחילה הראל ואיילון ולאחרונה אף חברת ביטוח מגדל, להשיק מסלולי חסכון (והשקעה) פנסיונים המיועדים לציבור החרדי. מסלולים אלו מושקים תחת ההגדרה הארטילאית מעט של מסלולים כשרים למהדרין תחת כשרותו המהודרת של 'ועד הפיקוח ההלכתי להשקעות ופיננסיים' שעל יד בד"צ העדה החרדית ירושלים, וחתימה על היתר עסקא.
מגדל ביטוח ומשמעות מסלול השקעות כשר למהדריןהמשמעות העומדת מאחורי הכשרות למהדרין של מסלולי ההשקעות היא הפיקוח של הרבנות כי ההשקעות אינן ניתנות לעסקים אשר אינם שומרי שבת או אשר סוחרים במזון אשר אינו כשר. משמעות הדבר למעשה היא דאגה כי הציבור החרדי ימשיך ויזרים כספים אשר מיועדים לעסקי הציבור הדתי.
כחילוני, הייתי שמח לראות בנוסף למצב זה אף את המצב ההפוך בו אזרחיה החילוניים של המדינה יהיה באפשרותם להשקיע השקעות במגדל ביטוח אשר תואמות לתפיסת עולמם הם ואורחות חייהם ולהשקיע בעסקים חילוניים בלבד, כאלו אשר עובדים בשבת ובחג כאשר משמעות הדבר הוא רווחים נוספים, כאלו הסוחרים במזון שאינו כשר, מזון הנצרך על ידי הציבור החילוני, ועסקים אחרים התואמים את תפיסת העולם ואורח החיים שלי ושל כמותי.
מסלולי ההשקעות החדשים המיועדים לציבור החרדי נפתחו במסגרת מגדל ביטוח, או ליתר דיוק מגדל-מקפת, קרנות הפנסיה החדשות. כיום, הקרנות הכשרות מנהלות למעלה מ- 1.7 מיליארד שקלים תחת 23 קרנות שונות. הקרנות כוללות השקעות במגוון מסלולים שונים: אג"ח, מניות או שילוב של שתיהן.
מרצה בענייני ביטוח