דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


5 טיפים להורות טובה עם ילדכם הבוגרים בעידן המודרני 

מאת    [ 22/09/2010 ]

מילים במאמר: 794   [ נצפה 3776 פעמים ]


 

5 טיפים להורות טובה עם ילדכם הבוגרים בעידן המודרני / מאת יואב ברנזון

 

 

1) אל תשפטו את הילדים הבוגרים שלכם

 

הדבר הגרוע ביותר שהורה יכול לעשות לילד הבוגר שלו היא לשפוט אותו. שפיטה מביאה למצב בו הילד מרגיש רע עם עצמו, הוא צובר טינה וכעס כלפי ההורה, הוא מתרחק מההורה והוא נחלש.

 

הורים רבים טועים כשהם שופטים את הילדים שלהם. שיפוט מרחיק את ההורים והילדים, הוא אינו תורם דבר לקירוב לבבות או לקרבה, הוא יוצר חיץ נוראי בין ההורים לילדים שלעיתים לא ניתן לגשר עליו. אם אתם רוצים להיות באמת הורים טובים ומוצלחים - הפסיקו לשפוט את הילדים שלכם לחלוטין.

 

 

 

2) אל תציבו להם דרישות בכוח

 

הורות אינה באה עם סמכות אוטומטית. עצם העובדה שהורה הוא הורה, אינה מעניקה לו שום כוח מיוחד שאותו הוא יכול לאכוף על הילד שלו.

 

להיפך, שימוש בכוח אכיפה או הצבת דרישות ואולטימטומים הוא הדרך הגרועה ביותר להיות הורה. הורה חכם ועוצמתי אינו מאיים, אינו כופה ואינו נכנס לעולם למאבקי כוח. במקום זאת, בקשו. אם הילד מסרב - רדו ממנו.

 

 

 

3) קרבו אותם - רק בטוב

 

אם אתם רוצים לקרב אליכם את ילדכם - תמיד תקרבו אותם בטוב ולא ברע. דברים שליליים אינם מקרבים ילדים, אבל דברים טובים מאוד מקלים על תהליך ההתקרבות.

 

לקרב בטוב פירושו להציע דברים חיוביים וטובים שהילד שלכם אוהב, כדי לקרב אותכם אליו. התחברו לילד שלכם דרך הדברים שהוא אוהב, וכך תשיגו בקלות ובמהירות קירבה שבמשך שנים לא תשיגו בשום דרך אחרת.

 

 

 

4) תנו להם את ההרגשה שאתם בצד שלהם

 

אף פעם אל תציבו את עצמכם בצש השני של המתרס. גם אם יש לכם מחשבות ואמונות שונות משל ילדכם - תנו לילד את ההרגשה שאתם בצד שלו ושאתם מבינים אותו.

 

כשילדכם ירגיש שאתם איתו, בצד שלו, תומכים בו ומבינים אותו (גם אם אתם אינכם מסכימים איתו) - הוא יחזיר לכם באמון ובקרבה. אבל אם אתם מציבים את עצמכם בצד השני של המתרס, מול הילד שלכם ולא איתו, אתם תאבדו אותו והוא ישיב לכם באותה המטבע: הוא יתייחס אליכם בחשדנות, בריחוק, בקור ובטינה.

 

  

 

5) קבלו את דרך החיים שלכם והשלימו איתה

 

כל בני האדם שונים אחד מהשני. לכל אחד דרך משלו. העובדה שהילד שלכם הוא יוצא חלצכם אינה מחייבת אותו לחיות את החיים בדרך שלכם, אלא רק בדרך שלו.

 

הורים טועים במחשבה שהם יוכלו לגרום לילד שלהם לחיות בדרך שלהם ולראות את החיים בעיניים שלהם. אין טעות גדולה מזו. במקום זאת, אם ברצונכם להיות ביחסים מצוינים עם ילדכם - קבלו את דרך החיים של הילד שלכם גם אם היא שונה מאוד משלכם.

 

  

וטיפ לסיום: הורות היא עניין רגיש ועדין מאוד. טעות בגישה ההורית עלולה להוביל לנתק ביחסים. לעומת זאת, גישה נכונה יכולה להפוך את הקערה על פיה ולבנות יחסים יפים וחיוביים.

  

 

 

יואב ברנזון הוא מטפל אישי, יועץ זוגי ומנטור עסקי. הוא עוסק ביעוץ זוגי ועסקי ב-20 השנים האחרונות. הוא פיתח את שיטת 4 הצעדים - שיטה ייחודית להצלחה מהירה ועמוקה בעסקים, בזוגיות ובכל יתר תחומי החיים. הוא כתב 12 ספרים בתחום האהבה העצמית והפיתוח העצמי - חלקם רבי מכר בארץ ובעולם. הוא פרסם למעלה מ-1,800 מאמרים בתחום הצמיחה האישית, הזוגיות, הפיתוח העסקי וההצלחה. הוא פיתח טכניקות ייחודיות המאפשרות לתכנת את תת-המודע מחדש. תכנות הוא תהליך מהיר המאפשר לנצל את היכולות התת-הכרתיות כדי להגיע במהירות להצלחה יוצאת דופן ולרכוש יתרון ניכר על פני אנשים "רגילים" שלא עברו תכנות.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב