לפתור קצת פחות שאלות אך לפתור נכון, לזכור שייתכן ששאלה שנראית קשה במיוחד "נשתלה" בכוונה ולא ישר להילחץ, לדעת שיש גם פרקי פיילוט ולנהוג בהתאם וכמובן להחליט מראש באיזה פרק יוצאים לשירותים ולא לתת לשלפוחית הלחוצה להפריע לכם להתרכז! מנהל המחלקה הפסיכומטרית של קבוצת "תיכון תל-אביב", אלון קכל, מסביר מהי הדרך הנכונה לגשת לבחינה על מנת לעבור אותה בהצלחה. עשרת הדברות לפני הבחינה
עבור רובנו הבחינה הפסיכומטרית היא סיוט! בגלל שהיא הרת גורל וקובעת את עתידנו, בגלל שאחרים מודדים אותנו על פי הציון, בגלל מאות השאלות וקצב העבודה המטורף שנדרש. כל אלו, בנוסף ללחץ הטבעי שחשים מעצם העמידה במבחן. נכון. זו בחינה קשה ומורכבת, אך הכנה מתאימה לקראתה תגדיל לאין ערוך את סיכוייכם להצליח. אחרי שהכין אתכם במהלך הקורס, מנהל המחלקה הפסיכומטרית של קבוצת "תיכון תל-אביב", אלון קכל, מסייע לכם גם רגע לפני המבחן הגדול.
- כמה ימים לפני הבחינה מומלץ לבקר במקום הבחינה ולוודא שיודעים איך להגיע לכיתה בה נבחנים והיכן השירותים הקרובים.
- כדאי לוודא שאתם מכירים את מבנה הפרקים השונים ושהמדריך בקורס התאים לכם גישה אישית לכל פרק ואתם יודעים אילו שאלות אתם מתכננים לפתור ועל אילו שאלות לוותר.
- במקום לנסות לפתור בפזיזות, כדאי לקרוא בצורה מסודרת כדי לא לפספס נתונים.
- לא חייבים לפתור את כל השאלות. כולם טועים במהלך הבחינה. גם אתם. עדיף לפתור קצת פחות שאלות (אך לפתור נכון) מאשר לעבור מהר מדי על כל השאלות ולעשות טעויות רבות בדרך.
- לא לשכוח לנחש את התשובות לכל השאלות שלא פתרתם.
- כל פרק מחולק ליחידות שבהן השאלות האחרונות קשות יותר (פ.ט.ל, השלמת משפטים בעברית ובאנגלית, השוואה כמותית וכו'). במצבי חוסר זמן עדיף לדלג מראש על שאלות אלו ולעבור ליחידה הבאה, שם השאלות הראשונות קלות יותר.
- נבחנים רבים יוצאים לשירותים פעם אחת במהלך הבחינה. עדיף להחליט מראש באיזה פרק יוצאים ולא לחכות לרגע האחרון. לחץ בשלפוחית יפגע לכם בריכוז.
- גם כשפרק נראה לכם קשה במיוחד כדאי להמשיך לעבוד בצורה מסודרת בלי להילחץ. ייתכן שזה 'פרק פיילוט'. לא לתת לזה להרוס את שאר המבחן.
- אם שאלה בתחילת פרק נראית לכם קשה במיוחד, ייתכן שזו שאלה קשה 'שנשתלה' שם בכוונה. עדיף לנחש אותה ולעבור לשאלה הבאה.
- אם במהלך הבחינה גיליתם פתאום שבדקות האחרונות חלמתם במקום לפתור שאלות, לא להילחץ. זה קורה לנבחנים רבים. הכי יעיל יהיה לבדוק כמה זמן נותר לסיום הפרק ובאיזה מיקום בפרק אתם נמצאים ולהמשיך לעבוד בצורה מסודרת.
מוגש באדיבות קבוצת תיכון תל אביב - בגרות, פסיכומטרי, תיכון בוקר