1. פולי הקפה
ככל שפולי הקפה טריים יותר בעת טחינתם, כך טעם הקפה ישתפר. חובבי קפה "אמיתיים" לא ישתו קפה שהוכן מפולי בני שבוע ויותר.
2. כלי ההכנה
ככלל, עדיף להשתמש בכלי קרמי ולא בכלי מתכת. לדוגמה, אם אתם מרתיחים מים בקומקום חשמלי ומרגישים טעם מתכתי, הוא כמובן פוגם גם בטעם הקפה שתכינו בעזרת המים הללו.
3. המים
הקפה יהיה משובח בדיוק כמו המים שמרכיבים אותו. הטוב ביותר הוא להשתמש במים מזוקקים, הכי פחות עדיף להשתמש במי ברז (למרות שמסעדות ובתי קפה רבים נוהגים להשתמש בהם בגלל עלותם הנמוכה ביותר), ואם אין לכם אפשרות להשתמש במסנן מים – לכו על מים מינרלים.
4. הממתיק
סוכר לבן נחשב בעיני רבים לממתיק הטוב ביותר לכוס קפה. כיום נכנס יותר לשימוש גם סוכר חום, וממתיקים מלאכותיים למיניהם בדרך כלל פוגמים בטעם המשקה המוכן עד כדי כך שכדאי לכם לשקול לשתות בלי ממתיק כלל.
5. החלב
ככל שהחלב שמן יותר, כן טעם הקפה ישתפר. טעמו של חלב אורגני נחשב טוב יותר.
6. הכפית
הכפית הטובה ביותר לשימוש בכוס קפה היא כפית העשויה מכסף אמיתי, הנחשבת אנטי בקטריאלית.
7. הספל
בדומה לכוסות יין, יש חשיבות לגודל הספל וצורתו. רדיוס הספל יקבע באילו חלקים של הלשון יגע המשקה עם לגימתו הראשונה, אבל כיום נהוג להגיש כל ספל קפה בכל סוג כוס, וחבל.
8. התה
מה תה? חשבנו שמדובר ברשימה של קפה! – ובכן, נכון מאוד, אבל לעיתים חשוב לעשות הפסקה מהקפה, ואם אתם ממש זקוקים למנת קפאין – שתיית תה מעת לעת היא הפתרון שלכם.
הטיפים באדיבות קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ.
קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ הינה סניף הדגל הישראלי מקבוצת הקפה האיטלקי Italico, חברת הקפה האיטלקית החברה המשגשגת ביותר בשנים האחרונות באיטליה שאף התפתחה למדינות נוספות באירופה ומחוצה לה.בימים אלה, מתכוונת קבוצת אספרסו בר איטליקו בע"מ לפרוץ לשוק הישראלי ולהשתלב בשוק כשחקן מרכזי ומוביל בתחום הקפה.