החומרים:
2 כוסות קמח, חצי שקית אבקת אפיה, 25 גרם שמרים, 4 כפות סוכר (או 2 כפות דבש), 100 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר), 2 חלבונים, 1 חלמון (את החלמון הנוסף מניחים בצד למריחת העוגה לפני האפיה), גביע יוגורט, כשליש - רבע כוס מים (לפי הצורך).
מילית פירות:
שני תפוחים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות, חופן צימוקים, חופן אגוזים קצוצים גס, חופן שקדים קצוצים גס, 3 כפות פתיתי קוקוס, כף דבש, כפית קינמון,גרידת לימון.
בקערה מערבבים היטב את כל החומרים, וממלאים את הבצק.
מילית שמרים:
כוס וחצי פרג טחון, חצי כוס סוכר, כוס חלב, רבע כוס ליקר, כף קונפיטורה פירותית (או דבש), גרידת הדרים, חופן צימוקים, חופן אגוזים קצוצים דק.
מרתיחים את כל החומרים, למעט האגוזים, הצימוקים וגרידת ההדרים, תוך כדי בחישה. כשהתערובת רותחת מנמיכים את האש ומבשלים (תוך בחישה מתמדת) כחמש דקות נוספות. מסירים מהאש ומוסיפים את הקונפיטורה, הצימוקים והאגוזים. מניחים לתערובת להתקרר מעט, וממלאים בה את הבצק.
הכנת הבצק:
1. לשים במערבל את כל חומרי הבצק, עד שמתקבל בצק אחיד ורך לעיבוד.
2. מניחים לבצק לתפוח כחצי שעה - שעה.
3. על משטח מקומח היטב מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה.
4. מושחים במעט חמאה (או שמן) את החלק הפנימי של הבצק ומסדרים את המילית בתוכו.
5. מגלגלים את הבצק ומניחים אותו בתבנית אפיה משומנת היטב ומניחים לתפיחה נוספת (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
6. בעזרת סכין חורצים את הבצק ומושחים בחלמון ביצה .
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ- 35 - 45 דקות (עד להשחמה) ב-170 מעלות.
אפשר לזרות אבקת סוכר מעל העוגה בעודה חמה.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר