סלט פלפלים קלויים וגבינות
מצרכים ( 6 מנות):
7 פלפלים בצבעים שונים
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסאמי
קובית גבינת פטה כבשים
1 גליל גבינת קולאג'
עירית קצוצה
100 גרם אגוזים מסוכרים
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1) מחממים תנור לחום גבוה, שמים הפלפלים בתבנית מורחים במעט שמן זית ומניחים בתנור החם עד שיושחמו ותרככו.
2) מעבירים הפלפלים לשקית ומחכים כ 10 דקות. מקלפים הפלפלים ומנקים מגרעינים.
3) פורסים הפלפלים לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
4) חותכים הגבינות לקוביות קטנות, מערבבים ים הפלפלים.
5) מתבלים בשמן זית, חומץ בלסאמי, עירית קצוצה מלח ופלפל.
6) מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם לחם טרי.
סלט סלק, עלי בייבי ורוקפור ברוטב יוגורט שום ושמיר
מצרכים ( 5 מנות):
100 גרם עלי בייבי
5 סלקים בינוניים
150 גרם גבינת רוקפור
100 גרם אגוזי מלך קלויים
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב היוגורט:
2 גביעי יוגורט
1 גביע שמנת
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בין יין
1 כפית סוכר
3 כפות שמיר קצוץ
2 כפות נענע קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1) קולפים הסלק וחותכים לרצועות דקיקות ( לא מבושל)
2) מניחים בקערת הגשה את רוב עלי הבייבי ומניחים רצועות הסלק ממעל, מפוררים גבינת הרוקפור על רצועות הסלק.
3) מניחים מעל את העלים שנשארו.
4) מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב, מזליפים הרוטב על הסלט או מגישים בנפרד בכלי מתאים ביחד עם לחם טרי.
פלפלים קלויים במילוי סופלה גבינות ובזיליקום
מצרכים ( ל 4 מנות ):
1) 5 פלפלים אדומים, גדולים ,יפים ובשרניים.
2) 1/2 גליל פרומעז.
3) 1 גביע קוטג'.
4) 100 גרם גבינת פטה.
5) 1 ביצה.
6) חבילת בזיליקום קצוצה.
7) מלח ופלפל .
8) אגוז מוסקט מגורד.
9) גבינת פרמז'ן מגורדת.
אופן ההכנה:
1) קולים את הפלפלים בתנור מחומם מראש 200 מעלות, עד שישחימו, מוציאים ומעבירים לשקית וסוגרים.
2) מקלפים הפלפלים ודואגים שיישארו שלמים.
3) מערבבים את כל המרכיבים האחרים.
4) ממלאים את הפלפלים בתערובת.
5) מסדרים בתבנית אפיה, מפזרים גבינת פרמז'ן מגוררת ואופים בתנור מחומם מראש 10 דקות.
6) מגישים עם סלט ירוק קטן.
בניצה - מאפה פילס של תרד ובולגרית מהמטבח הבלקני
מצרכים ( 4 מנות ):
1) 10 דפי פילס ( בצק פילס).
2) 2 גביע קוטג'.
3) 150 גרם בולגרית מגורדת.
4) 1 חבילת תרד חלוטה, סחוטה וקצוצה.
5) 2 ביצים.
6) אגוז מוסקט מגורד.
7) מלח, פלפל.
8) חמאה מומסת.
אופן הכנה:
1) מערבבים את הגבינות, התרד, ביצים, והתבלינים.
2) לוקחים דף פילס ובעזרת מברשת מורחים שכבת חמאה, מניחים עוד דף ושוב חמאה.
3) מניחים בצד הקרוב אלינו מהתערובת , מקפלים לצדדים ומגלגלים.
4) מכינים את שאר המאפים באותו אופן.
5) מברישים בחמאה ומניחים בתבנית אפיה כאשר הקיפול כלפי מטה.
6) אופים בתנור 200 מעלות 14 דקות או עד שהמאפה זהוב.
7) מגישים עם סלט ירקות קטן, ביצה קשה ואיירין ( משקה יוגורט וסודה).
עוגת גבינה חגיגית לחג השבועות
לבסיס העוגה:
1 ועוד 1/4 כוסות פירורי ביסקוויט.
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק.
3 כפות סוכר
6 כפות חמאה מומסת.
מלית העוגה:
500 גרם גבינת שמנת.
1/4 כוס שמנת חמוצה.
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר תפוזים ( לא חובה)
ציפוי העוגה:
1 ועוד חצי שמנת חמוצה.
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים התנור ל 180 מעלות.
מערבבים את כל חומרי בסיס העוגה.
משמנים תבנית קפיצית 22 ס"מ ומסדרים בה את תערובת הפרורים בשיכבה אחידה בתחתית ובדפנות.
אופים בתנור 10 דקות ומצננים.
מערבבים היטב את כל מרכיבי מלית העוגה ויוצקים בזהירות לתבנית. אופים 45 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות.
מגביהים את חום התנור ל 220 מעלות.
מערבבים את המרכיבים לציפוי העוגה ומצפים בתערובת את העוגה.
מחזירים העוגה לתנור לעוד 8 דקות עד שהציפוי יתקשה מעט.
מצננים העוגה ומקררים לפחות ל 3 שעות לפני ההגשה.
בברכת חג שבועות שמח.
מצרכים ( 6 מנות):
7 פלפלים בצבעים שונים
1/3 כוס שמן זית
1 כף חומץ בלסאמי
קובית גבינת פטה כבשים
1 גליל גבינת קולאג'
עירית קצוצה
100 גרם אגוזים מסוכרים
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1) מחממים תנור לחום גבוה, שמים הפלפלים בתבנית מורחים במעט שמן זית ומניחים בתנור החם עד שיושחמו ותרככו.
2) מעבירים הפלפלים לשקית ומחכים כ 10 דקות. מקלפים הפלפלים ומנקים מגרעינים.
3) פורסים הפלפלים לרצועות דקות ומעבירים לקערה.
4) חותכים הגבינות לקוביות קטנות, מערבבים ים הפלפלים.
5) מתבלים בשמן זית, חומץ בלסאמי, עירית קצוצה מלח ופלפל.
6) מעבירים לצלחת הגשה ומגישים עם לחם טרי.
סלט סלק, עלי בייבי ורוקפור ברוטב יוגורט שום ושמיר
מצרכים ( 5 מנות):
100 גרם עלי בייבי
5 סלקים בינוניים
150 גרם גבינת רוקפור
100 גרם אגוזי מלך קלויים
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב היוגורט:
2 גביעי יוגורט
1 גביע שמנת
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בין יין
1 כפית סוכר
3 כפות שמיר קצוץ
2 כפות נענע קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1) קולפים הסלק וחותכים לרצועות דקיקות ( לא מבושל)
2) מניחים בקערת הגשה את רוב עלי הבייבי ומניחים רצועות הסלק ממעל, מפוררים גבינת הרוקפור על רצועות הסלק.
3) מניחים מעל את העלים שנשארו.
4) מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב, מזליפים הרוטב על הסלט או מגישים בנפרד בכלי מתאים ביחד עם לחם טרי.
פלפלים קלויים במילוי סופלה גבינות ובזיליקום
מצרכים ( ל 4 מנות ):
1) 5 פלפלים אדומים, גדולים ,יפים ובשרניים.
2) 1/2 גליל פרומעז.
3) 1 גביע קוטג'.
4) 100 גרם גבינת פטה.
5) 1 ביצה.
6) חבילת בזיליקום קצוצה.
7) מלח ופלפל .
8) אגוז מוסקט מגורד.
9) גבינת פרמז'ן מגורדת.
אופן ההכנה:
1) קולים את הפלפלים בתנור מחומם מראש 200 מעלות, עד שישחימו, מוציאים ומעבירים לשקית וסוגרים.
2) מקלפים הפלפלים ודואגים שיישארו שלמים.
3) מערבבים את כל המרכיבים האחרים.
4) ממלאים את הפלפלים בתערובת.
5) מסדרים בתבנית אפיה, מפזרים גבינת פרמז'ן מגוררת ואופים בתנור מחומם מראש 10 דקות.
6) מגישים עם סלט ירוק קטן.
בניצה - מאפה פילס של תרד ובולגרית מהמטבח הבלקני
מצרכים ( 4 מנות ):
1) 10 דפי פילס ( בצק פילס).
2) 2 גביע קוטג'.
3) 150 גרם בולגרית מגורדת.
4) 1 חבילת תרד חלוטה, סחוטה וקצוצה.
5) 2 ביצים.
6) אגוז מוסקט מגורד.
7) מלח, פלפל.
8) חמאה מומסת.
אופן הכנה:
1) מערבבים את הגבינות, התרד, ביצים, והתבלינים.
2) לוקחים דף פילס ובעזרת מברשת מורחים שכבת חמאה, מניחים עוד דף ושוב חמאה.
3) מניחים בצד הקרוב אלינו מהתערובת , מקפלים לצדדים ומגלגלים.
4) מכינים את שאר המאפים באותו אופן.
5) מברישים בחמאה ומניחים בתבנית אפיה כאשר הקיפול כלפי מטה.
6) אופים בתנור 200 מעלות 14 דקות או עד שהמאפה זהוב.
7) מגישים עם סלט ירקות קטן, ביצה קשה ואיירין ( משקה יוגורט וסודה).
עוגת גבינה חגיגית לחג השבועות
לבסיס העוגה:
1 ועוד 1/4 כוסות פירורי ביסקוויט.
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק.
3 כפות סוכר
6 כפות חמאה מומסת.
מלית העוגה:
500 גרם גבינת שמנת.
1/4 כוס שמנת חמוצה.
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כף ליקר תפוזים ( לא חובה)
ציפוי העוגה:
1 ועוד חצי שמנת חמוצה.
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים התנור ל 180 מעלות.
מערבבים את כל חומרי בסיס העוגה.
משמנים תבנית קפיצית 22 ס"מ ומסדרים בה את תערובת הפרורים בשיכבה אחידה בתחתית ובדפנות.
אופים בתנור 10 דקות ומצננים.
מערבבים היטב את כל מרכיבי מלית העוגה ויוצקים בזהירות לתבנית. אופים 45 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות.
מגביהים את חום התנור ל 220 מעלות.
מערבבים את המרכיבים לציפוי העוגה ומצפים בתערובת את העוגה.
מחזירים העוגה לתנור לעוד 8 דקות עד שהציפוי יתקשה מעט.
מצננים העוגה ומקררים לפחות ל 3 שעות לפני ההגשה.
בברכת חג שבועות שמח.