הכתבות בדבר תנופת בניה של בנייני משרדים חדשים בגוש דן מעניינות מאוד מכיוון שבפועל לא קיים מחסור אמיתי בשטחי משרדים והיי טק .
כל מבנה חדש ירוקן מבנים קיימים ויגדיל את השטחים המוצעים להשכרה או למכירה.
כל מבנה חדש שיבנה יקטין את עלויות דמי ההשכרה למבנים קיימים, ישנים יותר, מכיוון שחברות העוברות למבנה חדש לא מוכנות להגדיל את התשלום לשכ"ד והסיבה העיקרית למעבר היא קבלת שטח טוב יותר ומתאים יותר בעלות דומה לשטח הקיים.
לא סביר שניתן יהיה לבנות בניה מסיבית כפי שמוצג בעיתונות הכלכלית במקביל להגדלת היצע המבנים הפנויים. לפי העיתונות הכלכלית ניתן יהיה להעביר את כל החברות המצליחות במדינה למבנים החדשים.
זה בלתי אפשרי והכתבות הם יחסי ציבור ומשאלות של יזמים המנסים "לדוג" חברות שיתעיינו במבנים החדשים שהם רוצים לבנות.
כדי שיבנו כל אותם המבנים המתוכננים והנמצאים בתהליכים מתקדמים לקבלת היתר בניה יש צורך בפריחה כלכלית יוצאת דופן. עד אז יתחרו כל היזמים על שוק קטן של חברות המעוניינות לעבור למבנים חדשים.
התחרות קשה מכיוון שבנוסף לעודף היצע, הארגונים הגדולים התרגלו לשלם פחות על התקורות שלהם ואנשי הרכש, שמעמדם התחזק בשנים האחרונות, ידעו להתמקח ולקבל מחירים נמוכים יחסית.
כדאי לחברות גדולות לפרסם בקשה להצעות מחיר מהיזמים, לבניית מבנה חדש לחברה, שיתאים בדיוק לצרכי החברה ויאפשר הקטנת עלויות תוך שידרוג השטח לשטח איכותי יותר.
ליוונו בעבר מספר חברות בתהליך דומה. לדוגמה רשות הטבע והגנים שעדיין יושבת במבנה שנבחר בתהליך דומה .
להרחבת היריעה מומלץ לקרוא את המאמר
תכנון מבנים משולב פונקציונלי ואדריכלי – שלבי עבודה
http://minimax52.blogspot.co.il/2013/03/blog-post_6991.html
מהנדס ראשי במשרד מינימקס מהנדסים המספק ללקוח תכנון פונקציונלי וניהול פרויקטים בתחומים: משרדים ושטחי היי טק, אולמות וקוי ייצור, מעבדות, מחסנים, חדרי מחשב, מוקדי שירות, אולמות תצוגה, מוסכים ומגרשי חניה. המשרד יודע ללוות את לקוחותיו החל משלב הגדרת הצרכים למבנה ועד לסיום כל התהליך בשלב אכלוס השטח החדש.