מג'דרה הוא מאכל בסיסי מזין ביותר וקל מאד להכנה.
המג'דרה הקלאסית היא שילוב של אורז ועדשים, אך יש עדות בהן מכינים שילוב של בורגול (חיטה גרוסה) ועדשים.
אני ממליצה, כמובן, על בורגול מחיטה מלאה לשיפור הערך התזונתי, השובע והטעם.
חומרים
1/2 כוס בורגול מחיטה מלאה
1/2 כוס עדשים ירוקים/ חומים (יכולים להיות מושרים לילה קודם)
בצל גדול קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
2 כוסות מים
אופן ההכנה
מטגנים בשמן זית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום לעוד כחצי דקה.
מוסיפים את הבורגול והעדשים ומערבבים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים עד שהמים נספגים והמג'דרה מוכנה.
אפשר לתבל במלח, פלפל.
אפשר להגיש עם ירקות טריים חתוכים, טחינה וחמוצים, או עם סלט ירוק גדול עשיר בעלים ונבטים.
הערות
זוהי מג'דרה בסיסית ביותר.
אפשר להחליף את הבורגול באורז/ קינואה/ דוחן/ גריסים וכו' ואף לשלב.
אפשר להחליף את העדשים בסוגים אחרים של עדשים ואף בקטניות שונות.
אפשר להוסיף ירקות לבישול.
אחרי שהמג'דרה מוכנה אפשר להוסיף עלים ירוקים קצוצים או פסטו.
אפשר לזרות אגוזים וזרעים לא קלויים מעל.
בתאבון.
המג'דרה הקלאסית היא שילוב של אורז ועדשים, אך יש עדות בהן מכינים שילוב של בורגול (חיטה גרוסה) ועדשים.
אני ממליצה, כמובן, על בורגול מחיטה מלאה לשיפור הערך התזונתי, השובע והטעם.
חומרים
1/2 כוס בורגול מחיטה מלאה
1/2 כוס עדשים ירוקים/ חומים (יכולים להיות מושרים לילה קודם)
בצל גדול קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
2 כוסות מים
אופן ההכנה
מטגנים בשמן זית את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום לעוד כחצי דקה.
מוסיפים את הבורגול והעדשים ומערבבים.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
מקטינים את האש ומבשלים עד שהמים נספגים והמג'דרה מוכנה.
אפשר לתבל במלח, פלפל.
אפשר להגיש עם ירקות טריים חתוכים, טחינה וחמוצים, או עם סלט ירוק גדול עשיר בעלים ונבטים.
הערות
זוהי מג'דרה בסיסית ביותר.
אפשר להחליף את הבורגול באורז/ קינואה/ דוחן/ גריסים וכו' ואף לשלב.
אפשר להחליף את העדשים בסוגים אחרים של עדשים ואף בקטניות שונות.
אפשר להוסיף ירקות לבישול.
אחרי שהמג'דרה מוכנה אפשר להוסיף עלים ירוקים קצוצים או פסטו.
אפשר לזרות אגוזים וזרעים לא קלויים מעל.
בתאבון.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
ורד לב היא נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC ואם ל-3.
עוסקת בייעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה בקורסים והכשרות מקצועיות של תחומי ההיריון והלידה, במכללות לרפואה משלימה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:
הפורומים: "נטורופתיה למשפחה" , "תזונה נכונה" באתר eatwell
הבלוג: "אנשי האוכל" בסלונה
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il
עוסקת בייעוצים פרטניים בתחומי הנטורופתיה, תזונה והנקה, בשילוב עבודת מודעות ועוד. מקבלת מטופלים בקליניקה בכרכור.
מקיימת הרצאות וסדנאות בתחומי הנטורופתיה, תזונה, הנקה, ריפוי ובריאות (הכנה להנקה, תזונה לנשים בהריון, תזונת מניקות, המעבר למוצקים, תזונה בהתאם לעונות השנה, איך לאכול נכון, מפגשי בישול בריא ועוד).
מרצה בנושאי נטורופתיה, תזונה והנקה בקורסים והכשרות מקצועיות של תחומי ההיריון והלידה, במכללות לרפואה משלימה ועוד.
מדריכה בליגת לה לצ'ה ישראל.
חברה ב"אגודה הישראלית לנטורופתיה ולתזונה טבעית" וב"איגוד הישראלי ליועצות הנקה מוסמכות".
כותבת מאמרים רבים בנושאים אלו.
במשך שנים מנהלת פורומים שונים בנושאי נטורופתיה, הריון ולידה, הנקה ותזונה וכעת:
הפורומים: "נטורופתיה למשפחה" , "תזונה נכונה" באתר eatwell
הבלוג: "אנשי האוכל" בסלונה
והקבוצה בפייסבוק: "המטבח הפתוח של ורד לב"
ליצירת קשר: 052-8527755 veredudu@013.net.il