עד לפני שנים לא כל כך רבות אנשים שהיה ברשותם תואר ראשון, זכו למבטי התפעלות והערכה ודרכם למקומות עבודה נחשקים הייתה כמעט סלולה. בשנים האחרונות, תואר ראשון הפך להיות עניין של מה בכך, היום להיות בעליו של תואר ראשון זה דבר אלמנטארי כמעט כמו להיות בעל תעודת בגרות מלאה. ובעלי התואר הראשון של פעם (מבחינת היוקרה) הם בעלי תואר שני של היום (מינימום תואר שני).
תואר שני - האם כל אחד יכול להתקבל?
לא מספיק להיות בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר בכדי להתקבל ללימודי תואר שני. ברוב המקרים הסטודנטים המנסים להתקבל ללימודי תואר שני יצטרכו להציג ממוצע ציונים שיהיה לפחות מעל 80 בלימודי התואר הראשון. בחלק מהמקצועות יידרשו הסטודנטים גם להציג ניסיון מקצועי מסוים או לעבור מבחנים נוספים (דוגמת הג'ימת) בכדי להתקבל ללימודי תואר שני.
תואר שני - היכן לומדים את זה?
לימודי תואר שני נלמדים בכל האוניברסיטאות ובמגוון רחב של מכללות ומוסדות להשכלה גבוהה ברחבי הארץ. קיימת אפשרות להמשיך ללימוד תואר שני ברוב המקצועות (במידה ועומדים בתנאי הקבלה ללימודי תואר שני באותו המקצוע). לימודי תואר שני יהיו ברוב המקרים קצרים יותר מזמן לימודים עבור לתואר ראשון ויארכו בדרך כלל כשנתיים.
תואר שני - מתי הכי כדאי ללמוד?
סטודנטים רבים בוחרים להמשיך ללימודי תואר שני מייד עם סיום לימודי התואר הראשון. אך ישנם כאלו שיעדיפו להשתלב במקומות העבודה השונים ויפנו ללימודי תואר שני רק מספר שנים אחרי שסיימו את לימודי התואר הראשון שלהם. הסיבות להמתנה יהיו תלויות בדרך כלל בפרמטרים כמו החיים האישיים של הסטודנטים לדוגמא, אם הספיקו להשתלב בעבודה הלוקחת מהם את הזמן, התחתנו, נולדו להם ילדים וכדומה. המקצוע הנלמד לדוגמא, סטודנטים לפסיכולוגיה המעוניינים לעבוד כפסיכולוגים יהיו מודעים מראש לכך שהם צריכים ללמוד בשביל זה, מינימום של שני תארים ולכן ימשיכו מיד ללימודי תואר שני ועוד.
בשורה התחתונה, אף פעם לא מאוחר מדי להמשיך את המפעל האקדמי שהתחלתם ולגשת ללימודי תואר שני ואם זה לא בשביל המקצוע אז בשביל הכיף והעשרה.
פורטל לימודים To Go - כל המידע על לימודים בישראל מלימודי פסיכומטרי עד לימודי תואר ראשון ושני כל מסלולי הלימוד בישראל, קורסים, ולימודי תעודה, מידע על מלגות, מידע אודות כל אוניברסיטה ומכללה בישראל.