ADX & DMI
Directional Movement Index - DMI . פותח ע"י j.Welles Wilder הוא אינדיקטור מונחה מגמה.
מתנד זה מראה לנו לא רק מהו כיוונה של המגמה – אלא גם מהי עוצמתה ממדד של 0 עד 100 .
מתנד זה מורכב משלוש סדרות :
סידרה א : DMI – MINUS. מצויינת בצבע אדום על הגרף, מראה באיזה עוצמה המחירים נעים כלפי מטה (DMI-M).
סידרה ב : DMI – PLUS. מצויינת בצבע כחול על הגרף, מראה באיזה עוצמה המחירים נעים כלפי מעלה (DMI-P).
סידרה ג : ADX – מצויינת בצבע כחול, מתנד המציין את עוצמת המגמה הנוכחית . ישנם שמפרידים את ADX מהקודמים, אולם FXG ממליצה לעבוד כאשר כל ה- 3 באותו הגרף.
איתותי המתנד
כאשר DMI-M חוצה את DMI-P כלפי מעלה אזי מתקבל איתות שלילי. והפוך, כאשר DMI-P חוצא את DMI-M כלפי מעלה – מתקבל איתות חיובי . יש לשים לב כי בעיתות דישדוש מתקבלים המון איתותי שווא – לכן יש לשים דגש רב על סידרת ADX לצורך קבלת החלטות (יפורט בהמשך).
· יש לשים לב! ADX הינו מדד מומנטום, ולכן כאשר ADX נחלש – אין זה אומר שהתהפכה המגמה אלא רק שעוצמת המגמה נחלשה.
מדדי DMI
מדדי עוצמות אלו מציגים במקביל מספר פרמטרים מאוד חשובים. מדד ה DMI-P מציג את עוצמת הקונים בעוד שמדד ה DMI-M מציג את עוצמת המוכרים. כאשר מדד ה- DMIP עולה מעל רף ה- 25 זה סימן למגמה שוורית חזקה וכן הפוך - כאשר מדד ה DMIM עולה מעל רף ה – 25 זהו סימן למגמה דובית חזקה.
מדד ה – ADX
מדד זה מבוסס על הממוצע הנע, ברירת המחדל של מדד זה הינו – 14 ימים לחישוב . כפי שציינו, מדד זה מציין רק את עוצמת המגמה הנוכחית אולם אין הוא לבדו נותן לנו מידע מהי אותה המגמה . כאשר מדד זה עולה מעל 25 נקודות – זהו סימן שעוצמת המגמה הנוכחית חזקה ולכן יש לנו הסתברות גבוהה לרכב על אותה המגמה . כמו כן כאשר מתנד זה מתחת ל 25 נקודות – ניתן להבין כי המגמה אינה ברורה ואל לנו לקבל החלטות (כנראה איתותי שווא לפי סדרות DMI) .
מדד - ADX נמצא בתוכנת FXG