אחרי ארוחות החג המושקעות , חפשתי מתכון של חזרה לשיגרה , מתכון קל לבישול ולא בשרי אבל משביע.
מצאתי מתכון ממש מרענן וטעים מושלם ליום-יום.
פסטה עם טונה רוקט ולימון
המרכיבים
250 גרם (1/2 חבילה) פסטה ארוכה
מלח
4 כפות שמן זית
2 קופסאות (250 גרם כל אחת) טונה משומרת בשמן, מסוננות מהשמן
מלח, פלפל שחור
1 שן שום, קלופה
1 כפית פלפלון צ'ילי קצוץ דק
1 לימון
1 כוס עלי רוקט טריים
הכנה
1. הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ומסננים.
2. בינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את פלפלון הצ'ילי מעל להבה בינונית-גבוהה, מגררים מלמעלה את השום (אפשר גם לקצוץ אותו דק בסכין ולהוסיף, אבל זה לוקח קצת יותר זמן), מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל שחור. מוסיפים את הטונה ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה במשך דקה-שתיים, במהלכן מפוררים קצת את הטונה בכף עץ, מגררים מעט קליפת לימון לתוך הטונה, חוצים את הלימון וסוחטים פנימה קצת מהמיץ. מערבבים, מוסיפים פנימה את הפסטה המוכנה, סוחטים עוד קצת לימון על הפסטה ומגררים עוד קצת קליפת לימון, ומערבבים עם הטונה. מכבים את הלהבה.
3. מוסיפים למחבת את הרוקט ומערבבים. מעבירים לצלחות ומגישים מיד .
אני בעלי והילדים ממש טרפנו את האוכל , לכן חפשתי עוד מתכונים שלא דורשים הרבה עבודה כשחוזרים מורעבים מהעבודה...
מצאתי באתר של מתכוני טונה מנה משביעה שהולכת מעולה עם סלט ירוק.
קיש גבינות עם טונה
מצרכים להכנת 10 – 12 מנות:
לבצק
3/4 1 כוסות ( 190 גרם) קמח
130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
2 - 1 כפות מים קרים
למלית
1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט מסוננת בעישון טבעי ( 160 גרם)
1 קופסה נתחי טונה סטארקיסט מסוננת עם פלפל חריף ( 160 גרם)
150 גרם גבינת קצ'קבל, מגוררת
1 כיכר ( 125 גרם ) גבינת קממבר, חתוכה לקוביות
1 גליל ( 200 גרם ) גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות
3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
3 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות
2 כפות עלי טימין
1/2 1 מיכלים ( 375 מ"ל ) שמנת מתוקה
3 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות קמח
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ואם צריך מים קרים ומעבדים לכדור בצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ומעט על הדפנות. מכניסים את התבנית למקפיא ל- 15 דקות.
2. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ). מפוררים בקערה את שני סוגי הטונה. מוסיפים את יתר החומרים למלית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומשפרים תיבול.
3. יוצקים את המלית לתבנית ואופים כ- 40 דקות עד להזהבה.
מצננים מעט, פורסים ומגישים עם סלט ירוק.
עוד מתכון שמצאתי באתר של מתכוני טונה טיפה יותר עבודה אבל מזה טעים...
סמבוסק טונה
חומרים: (25-30 יח')
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס שמן
2 כפות מחוקות שמרים יבשים (6 גרם)
½ כף מלח
2 כוסות מים פושרים
למלית:
4 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן (160 גר כל אחת)
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
1 כפית שטוחה מלח
4 בצלים קלופים וקצוצים דק
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק (כ-10 ס"מ גובה)
אופן ההכנה:
1) לבצק : מערבבים בקערה את כל החומרים לבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומניחים על משטח עבודה מקומח.
2) למלית : מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסננים את הטונה מהשמן ומפוררים בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן ומתבלים בפלפל שחור, בכמון ובמלח ומערבבים היטב.
3) להרכבת הסמבוסק : שמים כפית מהמלית על כל עיגול בצק וסוגרים את הדופן לקבלת חצי עיגול. מהדקים היטב את קצוות הבצק. מחממים במחבת את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק משני הצדדים כ-5 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג לספיגת השמן.
להגשה: מגישים חם עם רוטב לבחירתכם או עם סלט עלים ירוקים