אנטיפסטי של בטטות קלויות, עגבניות וטונה פיקנטית
החומרים:
4 יח' בטטות קטנות
קופסת טונה בטעם טבעי
קופסת עגבניות קלופות (איטליה) - 400 גרם כולל נוזלים 240 גרם נטו.
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני
4 שיני שום
10 עגבניות שרי
1 ענף טימין
2 שיני שום קלופות וכתושות
4 ענפי בזיליקום
לרוטב:
1 כף חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
1. מקלפים את הבטטות, פורסים לפרוסות בעובי ס"מ אחד, מסדרים בתבנית על נייר אפייה ומפזרים מעט שמן זית, צולים בחום של 180 מעלות כ- 30 דקות עד שהן מתרככות. מצננים.
2. מכינים את רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף שמן הזית ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים, מוסיפים את שיני השום כתושות ומוסיפים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין והצ'ילי כשהוא טחון, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.
3. פורסים את עגבניות השרי לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על נייר אפייה, ממליחים ומפזרים מעט טימין, צולים בחום 180 מעלות כ 10 דקות, מוציאים מן התנור ומצננים.
4. לפני ההגשה, מורחים על כל פרוסת בטטה כף מרוטב העגבניות ומסדרים מעל טונה, פרוסות מוצרלה ופרוסות עגבנייה צלויות. מעטרים בבזיליקום טרי ומגישים.
5. מגישים עם מעט ויניגרט בלסמי שבור: מערבבים את החומץ, המלח והפלפל ומוסיפים את השמן. מערבבים קלות ומניחים על הצלחת.
המתכון באדיבות ביה"ס הגבוה לקולינאריה "בישולים" מתוך אתר מתכוני טונה
קבב טונה
עוד מתכון טעים מאתר מתכוני טונה הוא קבב טונה עם פלפל חריף של השפית איילת אור