סוגרים את המינוס בשישה מפגשים
כשהייתי בת 15 פתחתי חשבון בנק כדי לקבל כרטיס להופעה בפסטיבל ערד. אלו ידעתי אז לאיזו מערכת יחסים של "אהבה שנאה" נכנסתי אולי פשוט הייתי קונה כרטיס.
מהיום שבו קיבלתי את הכספומט הראשון ועד לשנים האחרונות - הייתי במינוס. חרף כל מאמצי לבזבז פחות וכל נסיונותי לחסוך - המינוס סרב לרדת. הסתובבתי עם תחושה מתסכלת של חוסר עצמאות כלכלית והכי גרוע היה שככל שהרווחתי יותר, באופן פרדוקסלי, המינוס גדל. עבדתי קשה, הרווחתי יפה, מנעתי מעצמי מותרות כאלה ואחרות, לא בזבזתי - ועדיין, המינוס בשלו, חודש אחר חודש נשאר עומד איתן במקרה הטוב או אם פיציתי את עצמי בפריט לבוש הוא גם גדל.
באיזה שהוא שלב נמאסו עלי הטלפונים לבנק, הבקשות מההורים ותחושת הצמצום שליוותה אותי בכל ישיבה בבית קפה או מסעדה.
החלטתי להסתכל למינוס בעיניים. ניסיתי להבין ממה הוא מורכב ואיך יתכן שיש לו חיים משל עצמו. מה שמצאתי הדהים אותי.
היו הוצאות שלא לקחתי בחשבון שיצאו בכלל, הכנסות שהיו קטנות ממה שהנחתי - אופן כללי הייתי חסרת מודעות כלכלית - והחלטתי שמספיק.
היום כבר כמה שנים שאני חיה ברווחה כלכלית גם ללא שינוי מהותי ברמת ההכנסות שלי.
קסם? ממש לא! מודעות וניהול - כל אחד יכול!
מתוך הניסיון האישי שלי והכלים האימונים שיש לי גזרתי "תוכנית אימון לסגירה מינוס בשישה מפגשים" -השלב הראשון- בדיקת המצב המצוי -
1. מעבר על חשבונות הבנק, ראייה אמיתית של המצב, רמת ההכנסות מול רמת ההוצאות.
2. בדיקה מדוקדקת של תוכן ההוצאות - על מה אני מוציא כסף בפועל והדגרה אישית של מהם הוצאות חובה ומה הם הוצאות רשות (ברמה האישית ובהתאם לצרכים האישיים - יש מי שיגדיר קניה של דיסק אחת לחודש שהוצאת חובה או קפה בקפיטריה של האוניברסיטה כחובה).
השלב השני - בדיקת המצב הרצוי - מהם השאיפות הכלכליות שלי, איפה אני רוצה להיות עוד X שנים, מה אני רוצה להשיג ברמה הכלכלית (יש שירצו לשלם על לימודים בעתיד ויש שיתכננו לקנות מחשב/טלויזיה/רכב ואפילו דירה).
השלב השלישי- תוכנית פעולה - בונים תוכנית פעולה אישית מהעתיד אחורה עד היום - כאשר המתאמן יוצא מהאימון עם תקציב שבועי אישי שמתאים לצרכים שלו אשר עמידה בתקציב זה תוביל בסופו של דבר לסגירת המינוס.
בסוף התהליך המתאמן מקבל כלים לנהל את התקציב האישי שלו וכן קובץ Excel אישי אליו מוזנים הנתונים הכלכליים האישיים שלו. קובץ זה משמש ככלי עבודה אשר עוזר להשאר במודעות עם המצב הכלכלי. כאשר מנהלים תקציב אפקטיבי ניתן לתכנן קדימה ולראות מתי ואיך יתגשמו רצונות.
אני מזמינה אתכם להיפתר מתחושת ה"אין לי מספיק" ולהבין מה אפשרי ומה כן במסגרת התקציב. הגיע הזמן להגיד שלום למינוס!
שרית ידיאל - מאמנת אישית לקריירה ופרישה וכן אימון כלכלי לסגירת המינוס. בעלת תואר ראשון בניהול, מנהלת "המרכז לאיינגאר יוגה- נווה צדק".
לפניות - sarityadiel@yahoo.com
טלפון: 054-4806915