מהו אינסולין ?
האינסולין עוזר בוויסות רמות הסוכר בדם. תפקידו לשמור על רמת גלוקוז רצויה של כ - 90 עד 110 מ"ג/ דצ"ל.
הגלוקוז בזרם הדם נכנס לתאי הגוף בעזרת האינסולין ורמת הגלוקוז בדם יורדת.
כמות הגלוקוז הדרושה לתאים הופכת לאנרגיה בעוד העודפים מאוחסנים בגוף כגליקוגן ושומנים. לכן, אכילת פחמימות החרכית אך אכילת יתר גורמת להשמנה.
הלבלב מייצר את האינסולין בדיוק במידה המתאימה כדי להגיע לרמה רצויה זו.
בין הארוחות הלבלב מטפטף מעט אינסולין באופן קבוע, כדי לשמור על רמות הסוכר הרצויות. ויותר לאחר אכילת פחמימות.הוא מטפטף יותר אינסולין בהתאם לכמות הפחמימות שנאכלה.
עוד על אינסולין אפשר לקרוא ב- www.my-insulin.co.il
מהי סוכרת סוכרת סוג 2
בתנגודת אינסולין הגוף אינו משתמש טוב באינסולין. מאחר והגלוקוז אינו נכנס לתאים, הרמה בדם נשארת גבוהה והלבלב מייצר עוד אינסולין. כלומר סוכרת סוג 2 הינה תנגודת אינסולין קלינית. תנגודת אינסולין תת קלינית הינה טרום-סוכרת(קדם-סוכרת).
מאחר והלבלב מייצר יותר אינסולין מהדרוש בזמן תנגודת אינסולין, התוצאה של התנגודת הינה עייפות הלבלב.עם הזמן הלבלב לא מייצר מספיק אינסולין ובסופו של תהליך הוא נישחק ולא מייצר אינסולין כמעט או בכלל לא.
אינסולין ממקור חיצוני
אינסולין ארוך טווח(לבמיר, לנטוס) פותח במקורו עבור סכרתיים סוג 2 כדי להאריך את חיי הלבלב.
אינסולין ארוך טווח שומר על רמה קבוע של רמת הסוכר בין הארוחות ובכך מונע את הטיפטוף הקבוע של הלבלב. בכך מאפשר ללבלב לנוח בין הארוחות. כדי שיצבור מספיק כח לייצר את האינסולין הדרוש לאחר אכילת פחמימות.
רופאים רבים מתחילים מייד את הטיפול בסכרת סוג 2 עם אינסולין ארוך טווח, כדי לשמר על הלבלב. הדבר תלוי כמובן במצבם ואיזונם של הסכרתיים.
אולם ברוב המיקרים, הטיפול בסכרת סוג 2 מתחיל בכדורים כמו בשיטה המסורתית. בהתחלה רק בכדורים כגון גלוקופאז ומטפורמין לשפר את תנגודת האינסולין. במידה והלבלב מתעייף כתוצאה מפעילות מוגברת זו, מוסיפים גם כדורים מעוררי לבלב, הנלקחים עם אכילת פחמימות. כדורים אלו מעודדים את הלבלב לייצר עוד אינסולין בזמן הארוחה. רק אם וכאשר לא מצליחים להגיע לאיזון מספיק, הרופא עובר לטיפול באינסולין.
כמובן שקיימים עוד סוגי אינסולין כגון אינסולין מיקס המורכב מאינסולין ארוך טווח ואינסולין מהיר במינונים שונים בהתאם לאיזונו של המטופל ואורח חייו.
אנשים רבים מספרים לי כי הרופאים מאיימים עליהם, שאם הם לא יטפלו בעצמם והאיזון לא ישתפר, הם יתחילו טיפול באינסולין. הטיפול באינסולין נתפס כעונש על התנהגות רעה וחוסר הצלחה וכמוצא אחרון למצב חסר תקווה.
חשוב לזכור כי קיימת פה מכשלה נפשית: "דודה שלי התחילה לקחת אינסולין ולבסוף מתה" או "בגלל האינסולין כרתו לאבא שלי רגל". כמובן שהאינסולין לא הרג ולא גרם. בגלל טיפול לא מתאים שהחל מאוחר מידי או סוגים לא טובים של אינסולין שהיו פעם, מצבם של סוכרתיים אלו התדרדר.
אני דווקא רואה זאת בצורה הפוכה. השימוש באינסולין מקל על המטופלים להגיע לאיזון ומשפר את מצב הבריאות הכללי ואת איכות החיים. .
חשוב לזכור כי לאינסולין יתרונות רבים על פני שימוש בכדורים, וחבל לא להנות מיתרונות אלו. אינסולין אינו עונש אלא מתנה לחיים ארוכים ואיכות חיי בצידם.
שמי איריס ואני מורת דרך ומלווה סוכרתיים בדרכם בהתמודדות עם הסכרת.
אני מביאה מניסיוני האישי והמוצלח של התמודדות מעל 30 שנה עם אינסולין.
http://my-insulin.co.il/index.htm