המתכון לקוח מסדנאות הבישול הבריא שעורכים אביטל סבג וזהר צמח וילסון.
עדשים שייכות למשפחת הקטניות. הן עשירות בחלבון ודלות בשומן ולכן הן רכיב חיוני אצל צמחונים. הן גם עשירות בסידן, מגנזיום, ברזל, הויטמינים A ו-B1, חומצה פולית, וסיבים תזונתיים. יתרון גדול לעדשים על פני יתר הקטניות הוא בכך שהן קלות יותר לעיכול וגורמות לפחות גזים. השריה במים לילה והנבטה קלה מגדילות את כמות הויטמינים, המינרלים, וחומצות האמינו שגופנו יקבל. בנוסף עדשים מתבשלות מהר יחסית כך שקל ונוח להשתמש בהן.
המצרכים הדרושים:
2 קילו עדשים שחורים קטנים
2 חבילות סלרי אמריקאי
3 פרסות (כרישה)
4 לפת
10 שיני שום
3 עגבניות
2 אצבע גי'נג'ר
3 כפיות כמון
2 כפיות פלפל
3 כפיות קארי
2 כפיות מלח ים גס
חצי חבילה פטרוזליה
חצי חבילה כוסברה
כף שמן זית
מים מעל גובה המצרכים (כ-6 ליטרים)
אופן ההכנה:
משרים את העדשים ללילה.
שוטפים וקוצצים את הסלרי והפרסה ומאדים עם כף שמן זית עד שמזהיב.
מגרדים את העגבניה, שום, גי'נג'ר, ומוסיפים לסיר יחד עם התבלינים.
מוסיפים את העדשים, לפת קצוצה וצמחי התבלין והמים ומביאים לרתיחה.
מבשלים לפחות למשך שעתיים על להבה נמוכה.
ניתן לגרוס את המרק לאוהבים מרקים בעלי טקסטורה חלקה.
לפרטים אודות סדנאות הבישול הבריא עם אביטל סבג וזהר צמח וילסון לחצו כאן
זהר צמח וילסון
יועץ בריאות ותזונה אינטגרטיבית
הדרכה ואימון לשיפור ויצירת אורח חיים בריא
באתר של זהר מאמרים ומידע נוסף אודות בריאות ותזונה
לאתר של זהר צמח וילסון