החומרים:
6 ביצים, 250 גרם שוקולד מריר לבישול, חצי כוס אבקת סוכר (או סוכר), 75 גרם חמאה, 3 כפות רום (או ליקר פירותי).
ההכנה:
1. בבון מארי מיסים את השוקולד, החמאה והסוכר. ומניחים לתערובת להתקרר ולהגיע לטמפ. החדר.
2. מקציפים את החלמונים והליקר ומוסיפים להם בעדינות את תערובת השוקולד.
3. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב.
4. בתנועות קיפול עדינות מאחדים את תערובת החלבונים עם תערובת השוקולד.
5. מחפים תבנית קפיצית בנייר אפיה ויוצקים את תערובת השוקולד העדינות.
7. אופים במשך כ- 45 - 55 דקות בחום נמוך של 150 מעלות.
8. בתום האפיה מוציאים מהתנור ומכסים היטב בנייר אלומיניום ומניחים לעוגה להתקרר על השיש כשעתיים - שלוש בטרם מגישים אותה.
אופציות:
אפשר לקשט את העוגה בקצפת, או בשוקולד מומס, ולהגיש לצד גלידה.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר