הוצאת ארון קודש בבית כנסת
אחד הדברים הבהחלט מיוחדים והמדהימים בעיני זה הפעולה של הוצאת ארון קודש בבתי כנסת. אני לא בטוח אם יצא לכם פעם לראות את זה, אני בהחלט מקווה שכן, כי זה טקס מדהים ומיוחד שאין הרבה כמוהו.
אני אתאר לכם טקס הוצאת ארון קודש כדי שתוכלו להבין קצת יותר טוב במה מדובר. נניח שהלכנו לבית כנסת ביום כיפור, לקראת הערב אחרי התפילות הראשונות מתקיים טקס הוצאות ארון קודש. כאשר אני מתכוון לטקס הוצאת ארון קודש אני ממש לא מתכוון לטקס מפואר כל שהוא, אלא פשוטו כמשמעו להוציא את ארון קודש מתוך הארון שלו, לעשות איתו סיבוב סביב בית הכנסת, לקבל מספר ברכות ולהחזיר לתוך הארון ממנו הוא יצא.
עכשיו, בשביל לא להטעות אתכם, אני רוצה לציין שזה טקס מאוד יפה ואחד החשובים ביום התפילות, האדם או האנשים שמוציאים את ארון הקודש זוכים למצווה גדולה וכבוד גדול בעצם הוצאת ארון הקודש מתוך הארון. מרשים מאוד.
אבל מה שהכי מיוחד בטקס הזה הוא הדרך שבה נבחר הבן אדם שיוציא את הארון מתוך הארון שבקיר. בתוך קיר בית הכנסת, יש מעיין חלל פתוח שנסגר עם דלתות שבתוכו שוכן ארון הקודש. זה בעצם ארון בתוך ארון.
לפני תחילת טקס ההוצאה מתקיים מכרז, בדיוק איך שזה נשמע, המכרז בעצם בוחר הצעות כספיות של מתפללים בתוך בית הכנסת. כאשר ההצעה הגבוהה ביותר נבחרת על ידי הרב. עכשיו פה יש נקודה חשובה שצריך להתעכב עליה.
אני לא בטוח שאתם מבינים את הכוונה שלי אז אנסה להבהיר טוב יותר, למעשה מתקיים מכרז עם הצעות כספיות על הזכות לקנות את הוצאת ארון הקודש. עכשיו שהבנתם את זה ניתן להתקדם הלאה, האם אתם מבינים בכלל באיזה סכומים מדובר. למקרה שאתם חושבים שמדובר על כמה עשרות שקלים אז תחשבו היטב שוב.
הסכומים שמדובר עליהם מגיעים בדרך כלל לעשרות וגם מאות אלפי שקלים. בפעם האחרונה ששמעתי, ביום כיפור, הזכות להוציא ארון קודש נקנתה במאה שמונים אלף שקל. אתם מבינים את המספר שכתבתי עכשיו? אני אחזור שנית: מאה שמונים אלף שקלים. ככה עלה להוציא ארון קודש.