רילוקיישן מעבר לים
לפני שנתחיל לדבר לעומק הדברים בנושא רילוקיישן, אולי כדאי שנעבור על ההגדרה של מה זה אומר. רילוקיישן הוא בעצם העברת חיים אל מעבר לים, כאשר כל החפצים והרכוש עובר יחד איתך. זהו תהליך לא פשוט בכלל, הגורר איתו הרבה מאוד בעיות וקשיים נלווים. למי שהולך או שוקל לבצע רילוקיישן, המאמר הזה הוא מיועד לכם.
רילוקיישן מתי- באיזה מקרים עושים רילוקיישן:
1. המקרה הנפוץ ביותר של רילוקיישן הוא כמובן מעבר למדינה זרה, בסגנון עלייה מרוסיה. זאת אומרת שאנשים אורזים את חייהם כדי למצוא חיים טובים יותר מעבר לים. כותב המאמר הוא עולה חדש שהעתיק את חייו לישראל ומכיר על גופו את התהליך הקשה הזה שנקרא רילוקיישן(יישוב מחדש).
2. רילוקיישן לצורכי עבודה, מה שנקרא גם רילוקיישן זמני. הצורה הזו של מעבר, היא אחת הנפוצות יותר בזמן האחרון. ככל שהעולם הולך ונהיה גלובלי יותר ויותר, כך נוצרים קשרי עבודה בין חברות ואנשים במקומות שונים בעולם.
ברגע שחברות במקומות שונים בעולם, מתחילות לשתף פעולה על פרויקטים משותפים, נוצר הצורך בנציגים של הגוף השני שנמצאים בחברה. זאת אומרת אם חברת א משתפת פעולה עם חברה ב במדינה אחרת, יעזור מאוד אם נציג חברה א ישהה אצל חברה ב ויעזור לתקשורת בין שתי החברות.
במקרה כזה, עובד כל שהוא, בדרך כלל בדרגת ניהול ביננונית, נאלץ לעשות רילוקיישן אל מעבר לים למקום מושבה של החברה השניה. החלק הזה בתחום הרילוקיישן הולך וצובר גודל ואחוזים בעולם מעבר מקום מגורים מעבר לים.
היום ישנם כמה עשרות אלפי עובדים בחברות ישראליות שעובדות עם חברות מעבר לים, שבפועל גרים במדינה אחרת. איכות המגורים שלהם באותה מדינה תלויה מאוד בסוג החברה שבה הם עובדים.
החברות הטובות והעשירות מציעות מגורים ורכבים על חשבונן בכל תקופת השהייה בחו"ל ומשכורות גבוהות שאמורות להקל על תחושת הזרות והניתוק שמלווה את העובדים בשהותם הבודדה מעבר לים.
האם רילוקיישן הוא תהליך הגיוני? ככל הנראה לא. אף אדם לא אמור להיות מנותק מהמשפחה שלו כל כך הרבה זמן וככל הנראה אף סכום כסף לא מצדיק מגורים ארוכי טווח במדינה זרה.