דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הכנת הגינה בעונת המעבר 

מאת    [ 26/10/2010 ]

מילים במאמר: 543   [ נצפה 3288 פעמים ]

הטיפול בגינה בעונת המעבר 


ההקלה בעומס החום, הירידה בלחות המעיקה, והלילות שהולכים ומתקררים מסמנים את סיום הקיץ ואת בוא הסתיו. עדיין צפויים לנו ימי שרב, ועל כן מומלץ שלא לבצע שנויים ניכרים בגינה עד שיתייצבו הטמפרטורות הנמוכות.


מדשאות


למרות הירידה בטמפרטורות, החום עדיין מעודד התפתחות של מזיקים ומחלות, בעיקר בצוואר השורש. מדשאות המטופלות במקצועיות מחוסנות על פי רוב מפגיעות אלה. חשוב להמשיך בהשקיה ובכיסוח סדירים עד לתחילת הגשמים. מומלץ להימנע מכיסוח נמוך שעלול לחשוף את הצימוח הצעיר לטמפרטורת נמוכות ולפגוע במראה הדשא. אפשר לעבור לכיסוח גבוה של עד 10 ס"מ.


סימנים לפעילות מזיקים במדשאות הם: כתמים צהובים במדשאה, ניתוק חלקי דשא והתייבשות של אזורים שלמים. במקרים אלה מומלץ לפזר חומרים גרגריים, כגון מאקסגרד (מכיל דשן לעונה), דיזיקטול או דורסבן. במדשאות שניזוקו בקיץ ממזיקים ומהתייבשות אפשר לבצע השלמות או לזרז את צימוח הדשא בעזרת דשנים עשירי זרחן, כגון סטרטר.


לשיפור מראה הדשא וכדי שיתחיל את החורף כשהוא צפוף וירוק, אפשר לפזר דשנים בשחרור אטי המכילים אחוזים גבוהים של חנקן ושל אשלגן.



גיזום


את עיצוב העצים והשיחים מומלץ לבצע בחורף, כשהפעילות שלהם ושל המזיקים נמוכה, וכך יש להם שהות להתאושש עד הקיץ. את גיזום השיחים והעצים הנשירים יש לבצע בחורף כשהם במצב של תרדמה.




המטרה העיקרית של גיזום בסתיו ,כחלק מהאסטרטגיה של עיצוב גינה, היא הכנת הצמח לחורף. את הגיזום רצוי לבצע אחרי שהטמפרטורות ירדו ומזג האוויר התייצב. כדי למנוע שבירה של עצים וענפים ברוחות חזקות מומלץ לגזום תחילה ענפים פגועים ויבשים ולאחר מכן לדלל עצים בוגרים בעלי נוף מלא שעלול לשמש כמפרש.


 


מומלץ לחזק בסמוכות עצים צעירים הניצבים במקומות מועדים לרוחות חזקות.



מזיקים ומחלות




בסתיו חוזרות כנימות העלה לפקוד את הצימוח החדש בצמחים רבים בגן. יש כמה דרכים להילחם במחלות ובמזיקים, וכל אחד ואחת יבחרו את המתאימה להם: חומרי הדברה סטנדרטיים, כגון קונפידנס או קונפידור; חומרי הדברה ידידותיים לסביבה, כמו טימורקס העשוי ברובו משמן אתרי של עץ התה; או החלפת הצמח הנגוע בצמח המתאים למיקרו האקלים בגינה ועמיד בפני כנימות. חשוב לזכור שכאשר מתחילים להשתמש בריסוס מפרים את האיזון האקולוגי בגינה, ואז יש להמשיך ולרסס בקביעות, ואף בתדירות הולכת וגדלה.



השקיה


מים הם בגדר משאב נדיר בישראל, מה גם שמחירם עלה במידה ניכרת. על כן רצוי כמובן לצמצם את ההשקיה עם ירידת הטמפרטורות. יש שתי דרכים לעשות זאת: צמצום משך ההשקיה או הגדלת המרווחים בין ההשקיות. כל עוד יש ימי שרב ועומס חום מומלץ לבחור באפשרות הראשונה, וכשהטמפרטורה יורדת ומתייצבת אפשר לבחור בדרך השנייה. מומלץ לבצע את השינויים בהשקיה מדי כמה שבועות ולא מיד, כדי שלא להכביד על הצמחים ולהכניס אותם למצב של עקה.


יש לזכור שגשמי הסתיו אינם תחליף להשקיה סדירה. במהלך הסתיו יש להמשיך בהשקיית הגינה, אך כאמור להגדיל את המרווחים.


לסיום, לצמחים, ממש כמו לנו, קשה בחודשי הקיץ, ומומלץ להניח להם להתמודד עם החום. לכן, הכירו את הגינה שלכם ואת הצמחים הגדלים בה, ואל תעשו שינויים חדים כל עוד הקיץ לא הסתיים. שנו את זמני ההשקיה וגזמו את הצמחים רק כשאתם בטוחים שחודשי הסתיו הקרירים אכן הגיעו.



דיויד ברוס הוא בעל משרד אדריכלות נוף המספק שרותי עיצוב גינות נוי. לחברה מפעילי כלים בעלי שנות ניסיון רבות מעסיקה עובדים בעלי ניסיון מוכח בהקמת גינות, בניית פרגולות, ריצוף עץ ופרזול מתכת.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב