ענף הצימרים החל את דרכו ממושב אמירים. מכיוון שמושב זה ממוקם בצפון, טבעה את הDNA של הצימרים שהחלו להתפתח כפטריות לאחר הגשם. נדמה היה, כי לנצח נקשר הצימר לחלקה הצפוני של המדינה. אולם לאחרונה, העסק מתחיל להשתנות. עוד ועוד צימרים מתחילים לצוץ בדרום, כאילו זכות הראשונים למותג "צימר" לא שייכת לצפון.
ובכל זאת, לנופש בצימר בצפון יתרונות רבים. קודם כל, הנוף הירקרק והמרגיע, של יערות, הרים, גבעות, נהרות ונחלים, את הכינרת או את החרמון. בהחלט מאפייני נוף מכובדים ביותר. יתרון נוסף הוא מגוון האטרקציות שיש לאיזור כולו להציע. המבחר עצום, ודי שנזכיר אופציות כמו ראפטינג, אבובים, קייאקים, מסלולי טיול, כינרת, סקי בחרמון, החלקה על הקרח, רכיבה על סוסים – כדי להבין עד כמה הוא עצום.
יתרון נוסף הוא למעשה המיתוג. בצפון יש צימרים מהוותיקים ביותר בארץ, כאלה ששירות הלקוחות שלהם לא יבייש גם חברות גדולות במשק, דבר אשר יבטיח שלא יהיו הפתעות לא נעימות בחופשה שלכם, הן בגלל מוניטין המותג, והן בגלל שאתם וודאי מכירים זוגות שהיו באותו צימר בדיוק והוא הכין אתכם לקראתו. במצב הכלכלי של היום, בו חופשה בצימר לא מובנת מאליה, זהו אינו יתרון שיש להמעיט בערכו.
קצת חסרונות כדי לאזן – הצימרים בצפון בדר"כ יקרים יותר מאשר הצימרים בדרום, למרות שהתחרות הרבה שבאיזור אמורה ליצור מצב הפוך. הסיבות לכך הן, שבניגוד לדרום, יישובים רבים בצפון מסתמכים על הכנסות מהתיירות על מנת להתקיים (לצד חקלאות), ולכן המחירים לא יכולים באמת לצנוח. סיבה נוספת היא שהמחייה יקרה יותר בצפון הארץ מאשר בנגב, דבר שמייקר את עלוייות התפעול גבוהות.
החיסרון הגדול ביותר של הצימר הצפוני הוא, כמה מפתיע, היתרון הגדול ביותר של הצימר הדרומי – והוא שאלת המליון: "כמה עוד אפשר"? למי שנוסע לצימרים כל שנה, ייתכן מאד שהנושא יתחיל להימאס עליו בשלב כזה או אחר. למה לנסוע כל שנה למקום שרואים מחלונו את הכינרת? מה, יש לכם שם יחידת נופש לכל החיים? צריך לשמור על החיים שיהיו כמה שיותר מגוונים ועשירים.