לא מומלץ להגיע ללא ידע קודם לחנות מחשבים ולתהפתות לתוספות חדשניות בעולם המחשבים, המוכרים כמובן ימליצו לכם על דברים חדשניים ומגניבים שאולי לא יתרמו ממש בשימשמכם בת. חשוב להגיד מה אתם מצפים מהמחשב שלכם, כמה שעות אתם מבלים במחשב? האם המחשב הוא רק לצורכי גלישה באינטרט? האם אתם מתכוונים לראות בו גם סרטים , כלומר אם יש לכם קולנוע ביתי בבית ואתם רוצים לחבר את המחשב עליו, האם אתם מתכוונים להעמיס אותו במשחקים כבדים או תוכנות גארפיות ועוד הרבה קריטריוקנים שצריך לשקול לפני קנייית מחשב.
תגיעו לחנות מחשבים מוכנים עם רשימה ותדעו מה אתם רוצים, אחרת מהר מאוד תכנסו לבלבול ולהיות מבולבל מול המוכר זה מקור לתשלום יתר וקנייה מאולצת. לכן גם חשוב לאיזה חנות אתם פונים וממני קונים. תתיעצו עם אנשים קרובים אליכם שרכשו בעבר מחשבים ושאלו איך היה השרות? האם קיבלו מתנות מהחנות או הנחות? האם זה כולל התקנת מערכת הפעלה? האם זה כולל הרכבה? ועוד.
שלושת המרכיבים החשובים שכדאי לשים לב בקניית מחשב: הזכרון , המעבד, ולוח האם.
חשוב לבדוק את הפירמות שמציע לכם המוכר, לעיתים כשמתפשרים על פירמה יכולים "לאכול אותה " אחר כך. אז אל תתפשרו לפחות בשלושת הדברים הללו.
המעבד: המעבד הוא יחידת העיבוד הראשית של מחשבכם ובדרך כלל הוא גם החלק היקר ביותר . שתי חברות המוכרות והמומלצות היותר שמייצרות מעבדים למחשבים: אינטל – AMD .
הזכרון: תפקידו לאחסם באופן זמני את המידע שיש על המחשב שלכם כל עוד הוא פועל. ככל שהזכרון גדול יותר כך מערכת הפעלה והתוכנות שלכם יעבדו בצורה מהירה וחלקה וניתן יהיה להריץ כמה מהן במקביל.
לוח אם:תפדיקו לחבר בין כל חלקי המחשב ולאפשר להם לתקשר זה עם זה. על הלוח מורכבים כל מיני חלקים וחלקקים שונים ובניהם הזיכרון, הכרטיסים השונים ועוד. לח אם חייב להיות מותאם לזיכרון ולמעבד שאתם הולכים לרכוש. לכן גם במקרה הזה מאוד חשוב להגיע לחנות שתבדוק את התאמה הזאת בין החלקים שאתם מזמינים.