תאורת לדים- האם איכות הסביבה תגבר על הכסף
כמה עובדות קטנות על גופי תאורה ולדים בכלל לפני שמתחילים את הדיון: גופי תאורה שעובדים על לדים, חוסכים הרבה יותר כסף והרבה יותר איכות סביבה ממה שעושה כל מנורה אחרת. תאורה מסוג אחר נניח פלורוסנט, היא הרבה יותר מזהמת וגורמת נזק לסביבה ולטבע מאשר לדים. הבעיה בכל הנושא הזה היא שהמחיר קנייה הראשוני של לדים הוא יותר גבוה. אם אני בונה בית חדש ומעוניין שכל הנורות בבית וכל גופי תאורה בבית יהיו לדים, זה יעלה לי כמה אלפי שקלים יותר מאשר תאורה אחרת, כל אחת אחרת.
זוהי דילמה בכלל לא פשוטה, זוג שהולך לקנות דירה או לבנות בית, עומד בפני אין ספור הוצאות ענקיות, כמו שיפוצים, קבלנים, רהיטים או מיליון דברים אחרים. פתאום כמה אלפי שקלים על תאורה נראים כמו הרבה כסף. באסה. אז האם יכול לקרות שההיגיון יגבר על הכסף? האם יתכן שאנשים יבחרו למלא את הבית ואת גופי התאורה בלדים, למרות המחיר העודף?
העניין הוא פשוט חינוך. במדינת ישראל קיימת בעיה חמורה שכבר כמעט לא קיימת בעולם, זה עניין של אחריות חברתית. אנחנו עדיין לא הסתגלנו לכך שהטבע מבקש מאיתנו להתחיל לשמור עליו. אנחנו בתור חברה ממשיכים לגלות חוסר אחריות משוועת בכל הקשור לשמירה על משאבי הטבע שלנו.
תאורת לדים וכל הדיון על גופי תאורה הוא רק ההתחלה של הדיון הזה. אם לא נצליח לשכנע אנשים שאנחנו יכולים וחייבים להקפיד על חיסכון בצריכת חשמל, על מוצרים יותר נקיים ופחות מזהמים, תהיה לנו בעיה מאוד גדולה בעתיד הקרוב מאוד.
לפי דעתי, כיום לא ניתן לשכנע אנשים להחליף את התאורה שלהם ללדים, בלי שתהיה מאחורי זה הצהרה אופנתית כל שהיא. ללא הצהרה מהסוג הזה, אף אחד לא ישכנע לרכוש לדים, בגלל העודף במחיר. אנחנו לא מחונכים בתור בני אדם להסתכל עשרים שנה קדימה, אלא רק ליום החיוב של כרטיס האשראי, זה הדבר היחיד שמעניין אותנו.
קשה להאשים אותנו בזה, צריך לחנך אותנו, ללא חינוך- שום דבר לא יקרה. גופי תאורה זה רק ההתחלה.