רילוקיישן לצורכי עבודה. אחת הצורות הנפוצות של רילוקיישן בזמן האחרון היא לצורכי עבודה. היום אני אנסה להסביר מהו היתרון של רילוקיישן כזה, איך הוא מתבצע ומה צריך לקחת בחשבון.
מהו רילוקיישן:
מעבר מגורים או העתקת מגורים למקום חדש, כאשר הכוונה היא לטווח ארוך, לא טיול אלא באמת מגורים. מדובר בשינוי שהוא קבוע ולכן מגורים או אכלוס מחדש.
צורות וסוגים של רילוקיישן:
הסוג הנפוץ ביותר עדיין, למרות הפופולאריות של הגירה לצורכי עבודה הוא עלייה. הכוונה היא עולים חדשים שעוברים לגור במדינה אחרת, במטרה להעביר את חייהם למקום אחר. הדוגמה הטובה ביותר היא כמובן העולים החדשים שהגיעו לישראל מברית המועצות במהלך העשרים או השלושים השנים אחרונות.
העולים החדשים בחרו להעביר את חייהם ישראל ואפילו נאלצו לוותר על חייהם הקודמים לחלוטין. אחד התנאים שהציבה ממשלת רוסיה על מנת לתת את הסכמתם להגירה ההמונית הוא ויתור מוחלט על הרכוש ברוסיה וויתור קבוע על אזרחות רוסית.
זאת אומרת שהאנשים שעלו מרוסיה לישראל, לא יוכלו לחזור לעולם, לגור ברוסיה. התקנה הזו שונתה במהלך השנים, אבל תשעים ויותר אחוז מהעולים הגיעו לישראל תחת התנאים הללו.
בניגוד לצורות אחרות של רילוקיישן, הגירה של עולים חדשים היא קבועה ומוחלטת, היא לא ניתנת לביטול או היפוך ההחלטה. בסוגים הבאים, תראו שאין כך הדבר.
רילוקיישן למטרת עבודה:
הצורה השנייה של רילוקיישן היא דבר שהתפתח רק בשנים האחרונות ונהיה מושא חלומם של עובדי היי טק הצעירים. הסיפורים על משרות שמכריחות אותך לעבור לגור בניו יורק לשלוש שנים על חשבון החברה שמשלמת לך על הכל, נפוצו בכל מקום וכל מי שהולך לראיון בחברת היי טק חולם על רילוקיישן של כמה שנים למקום אקזוטי ומיוחד.
מי לא היה רוצה לגור כמה שנים בחברה זרה? החברה של משלמת את כל ההוצאות, לך נשאר רק לגור ולעשות חיים משוגעים. המסגרת היא באמת הרבה יותר פשוטה, אין את כל הגורם של הלא ידוע, הכול מוכן מראש, החברה שבה אתה הולך לעבוד כבר מחכה לך שם שתגיע. בהחלט חוויית רילוקיישן לא מהעולם הזה.