טיפים לצילום
האם אתן מכירות את האימא המסורה שכאשר מחמיאים לה על ילדיה המקסימים היא אומרת בקול צופן סוד: "חכו עד שתראו את התמונות...."?
בדיחה מוכרת, אבל ניתן לומר, ברצינות מלאה, כי התמונות של הילדים שלך, הינן הדבר שאת (וכל המשפחה) אוהבת עד מאוד להתבונן בו. לתמונות יש טעם שמשביח עם השנים, כיוון שהילדים גדלים מהר, לפעמים מהר מדי...
את המציאות אי אפשר לעצור – אבל אפשר גם אפשר – להנציח. התמונות מקפיאות את הטעם של פעם,
בקיצור- כדאי לצלם את הילדים. חשוב לצלם, ואם כבר מצלמים כדאי לדעת איך לצלם טוב.
כמה טיפים לצילום מוצלח של הילדים שלך :
1.צילום טוב הוא צילום שהצליח ללכוד את רוח הנושא המצולם. אם אתם מצלמים ילד, נסו לתפוס אותו בצורה הטבעית ביותר, כי היא זו שתאפשר לכם להנציח לא רק את מראה פניו אלא גם את האופי המסוים שלו.
אל תעמידו ילד להצטלם באופן מלאכותי ובתנוחה לא טבעית, להפך - נסו להפתיע אותו. דווקא כאשר הוא לא מוכן, ולא מבחין במצלמה המגיחה לעומתו תהיה התמונה אמיתית ומשקפת הרבה יותר.
2.כשאתם מתבוננים בילד על הרקע שהוא עומד לפניו, נסו לבחור קומפוזיציה מעניינת.
משעמם לראות אלבומים בהם הדמויות תמיד במרכז הריבוע, תמיד ישר, ותמיד רואים את כל גובה קומת הגוף בתמונה.
נסו לבחור חיתוך מעניין וזווית לא שגרתית, אפשר, לדוגמא, להתמקד בפוקוס על חלק מהפנים, ובשארית הפורמט של התמונה לתפוס את הנוף שהילד מביט בו, או את הרקע שמאחוריו. זכרו שצלמים מקצועיים שמגיעים לתוצאות מעניינות ממתינים זמן רב עד שהם מצליחים לתפוס זוית מרשימה.
לפני שמצלמים, כדאי להקדיש זמן מה לבחון את הנושא דרך כוונת המצלמה – מזוויות שונות, ורק אחר כך להחליט מהי הזוית המעניינת ביותר.
3. אם מקור האור (שמש, מנורה) נמצא מאחורי הילד - הדמות שתתקבל בתמונה תהיה כהה. לפעמים כדאי לנצל את העניין הזה כדי ליצור אפקטים מעניינים של אור וצל, כשחלק מהפנים מואר, וחלק חשוך. בכל מקרה כדאי להיות מודעים למקום ממנו מגיע האור, ולנצל אותו כדי ליצור קונטרסטים.
4.על פי רגישותם של סרטי הצילום (פילמים) לאור - מבחינים בין סרטים מהירים איטיים; לסרטים מהירים יש ערך אס"א גבוה (200- 400) לסרטים איטיים ערך נמוך.
ככל שהמהירות גבוהה יותר ניתן לצלם בתנאי תאורה חשוכים יותר אבל דבר זה יגיע על חשבון חדותה של התמונה. אם אין פלש ויש צורך לצלם במקום סגור ולא מואר (כמו בבית או בגן) כדאי להשתמש בסרט בעל רמת אסא גבוהה יותר מן הרגיל.
5. כשמצלמים ילד קטן כדאי לדאוג שהתאורה תהיה ממוקמת בזוית נמוכה מהרגיל, ולצלם בכריעה, בגובה עיניו של הילד.
6 .בדרך כלל מומלץ להחליט על צורת הקיטוע או המסגור של התמונה, כבר מבעד לכוונת המצלמה לפני הצילום. אבל גם לאחר שפיתחתם את הפילם, אתם לא חייבים להשתמש בכל שטח התמונה, וניתן לקטוע אותה במקומות שונים כדי לשנות את הקומפוזיציה, ולהדגיש חלקים שמעניינים אתכם.
7. אם צלום מסוים לא עלה יפה, ובכל זאת אתם אינכם רוצים לאבד את אלמנט המקום והשעה בה צולם הנושא, אתם יכולים לערוך לו ריטוש במחשב. לאחר סריקה של צילום ניתן לשנות את הדמות המקורית או לשנות ולהדגיש פרטים בתחכום רב, ואפילו פרטים קטנטנים. ניתן לשנות את הרקע ואת גווניו, ניתן להפוך את הצדדים, וכמובן בעיבוד תמונה להוסיף עוד דמויות לצילום המקורי.
זהו אגב רעיון יצירתי להפתיע בני משפחה בעיבודי מחשב לתמונות משפחתיות- בתור מתנה לימי הולדת וכדומה.
הטיפים באדיבות אתר תמונות יהדות picjew
http://www.picjew.com/