סאונה יבשה לבריאות
אנו מחפשים ללא הרף דברים שיסייעו לגוף שלנו להרגיש טוב יותר. עומס החיים שבו אנו נמצאים הוא אדיר וכל אחד מאתנו מנסה לפלס את דרכו בין הלחץ בעבודה לבין ניהול הבית והמשפחה. רבים מצאו כיום פתרון פשוט אך בריאותי ומרגיע ביותר המגיע בצורה של סאונה יבשה. מחקרים הצביעו כבר מזמן על כך ששהייה בחדר עץ אטום בטמפרטורה של 80 מעלות צלסיוס ויותר מסייע לגוף שלנו במספר צורות. סאונה יבשה מציעה טמפרטורות גבוהות יותר מאשר זו של סאונה רטובה, הפועלת בעזרת אדי לחות, ולכן ניתן להזיע בה הרבה יותר. העלייה בטמפרטורת הגוף מעוררת את הפעילות של מנגנוני וויסות החום, וכך גם נגרמת התרחבות של כלי הדם. דברים אלו מביאים לאספקה של דם לאיברים חיוניים שבדרך כלל אינם מקבלים אותו בצורה המומרצת הזאת. סאונה מחזקת את המערכת החיסונית, מרפה מאוד את השרירים, מעניקה תחושת הקלה משמעותית, ומסייעת מאוד בהמרצה אדירה של חילוף החומרים, שהוא נושא כל כך חשוב בגוף האדם.
סאונה ביתית
מאחר ורמת החיים בישראל רק עולה בהתמדה הרי שכיום ניתן למצוא לא מעט בעלי בתים פרטיים שרוכשים לעצמם סאונה ביתית. מדובר בחדר עץ ברמות פאר שונות שמגיע עם כל האביזרים הנדרשים שתרצו. מאחר ורבים בישראל כבר מכירים את חדרי סאונה שונים באותן בריכות שחיה שבהן הם עושים מנוי, נוצר אצלם גם גירוי מסוים לרכוש סאונה ביתית שתהיה חדר הפינוק הפרטי שלהם כל זמן שירצו בכך. לעתים הרכישה הזאת מגיעה כחלק מאבזור הבית הגדול באחת מתוך אותו מגוון של בריכות שחיה פרטיות שבעלי אמצעים מתקינים בביתם המפואר. סאונה ביתית מגיעה במידות שונות בהתאם ליכולת הכספית ולדרישות של כל לקוח. ההבדלים הם בדרך כלל במספר המחממים, בהספק הכללי, בסוג העץ, וכמובן באביזרים הנלווים. יש כאלו שיחד עם אותה סאונה גם רוכשים מערכת ספא מיוחדת ואפילו בריכת זרמים מפנקת.
סאונה יבשה מאין המקור שלה
יש רבים שמייחסים לסאונה את מוצאה ככזאת שהגיעה מפינלנד הקרה. סאונה יבשה הייתה משמשת שם לחדר רחצה, המופרד ומבודד מן הטמפרטורות המקפיאות שבחוץ, ולאחר מכן היא גם שימשה לצורכי טיפולים רפואיים שונים ואפילו מקום ללדת בו. כיום פינלנד היא בהחלט מעצמה של חדרי סאונה מאחר ויש בה יותר ממיליון בתים שחלק בלתי נפרד מהם הוא מערכת של סאונה שלמה ומאובזרת לעילא. לעומת המחשבה על פינלנד, גם מי שמכיר את התרבות האינדיאנית יודע כי טקס היטהרות שהם היו עורכים די מזכיר סאונה יבשה מאחר והוא היה נערך בתוך אוהל סגור שבו הודלקה מדורה כחלק מטקס הזעה, שבו הלוחם היה נפטר מלחציו או ממצוקות אחרות בגופו ויוצא למסע של ניקיון גופני ונפשי גם יחד.