רילוקיישן מטעם העבודה- מה ההבדל בינו לבין עולים חדשים. המילה רילוקיישן היא חדשה בעולמנו, פעם פשוט היו קוראים לזה להיות עולה חדש. התופעה שנקראת רילוקיישן התפתחה רק בעשור האחרון, מאז שחברות גלובליות ענקיות בעיקר בתחומי ההי טק והמחשוב התחילו לפתוח סניפים בישראל וחברות ישראליות התחילו לעבוד עם חברות זרות בשיתוף פעולה הדוק.
אז המושג עולה חדש קיבל מושג רישמי ומנופח שלא אומר יותר מדי אבל מסמל שינוי חיים עצום. מהו בעצם רילוקיישן ובואו נשווה בין עולה חדש לאדם שעובר הליך של רילוקיישן. הרעיון הוא לעבור לפי הקריטריונים ולהחליט יחד מה ההבדלים?
1. דרך המעבר- הקריטריון הזה הוא חשוב ביותר. אני באופן אישי עברתי תהליך ארוך ומייגע של עליה לישראל. התהליך התחיל מהעברה חפוזה של החפצים שלנו לשדה התעופה, המתנה בת עשרים שעות למטוס המיוחל.
כאשר המטוס לא הגיע, נסענו עשר שעות באוטובוס לחצות את הגבול לרומניה ורק אחרי יומיים לקחנו מטוס שנסע לישראל. התהליך הזה היה מאוד קשה ומייגע, אבל במובן מסוים הוא זה שהגדיר את העלייה לישראל. לעומתו רילוקיישן, זה סיפור אחר לגמרי: טסים מחלקת עסקים לאמריקה או כל מקום אחר. כל החפצים כבר מחכים לך כשתגיע לשם, אתה יודע איפה אתה הולך להתפרנס וממה, אנשים שמחים לקבל אותך. ההבדלים בין הגירה לביצוע רילוקיישן הם בהחלט עצומים.
2. זמן המעבר- הרעיון בהגירה הוא פשוט לקחת את החיים שלך למקום אחר בעולם, אצל יהודים זה בדרך כלל ישראל או ארצות הברית, אבל אין הגבלת זמן. בן אדם שמחליט להעביר את חייו למדינה אחרת, מבין שזה לא מוגבל בזמן ורק העתיד יגיד מה יהיה.
אדם המבצע רילוקיישן, במיוחד מטעם מקום העבודה שלו, זה כבר סיפור אחר לגמרי, הוא יודע שהוא נוסע לפרק זמן מוגבל כל שהוא, כמו שנה או שנתיים, כאשר יש לו כבר תאריך חזרה מסודר. אין שום קשר לכאורה בין רילוקיישן לבין ביצוע הגירה מסודרת למדינה אחרת. בהגירה, אתה נוטש את החיים שלך כדי למצוא חיים חדשים, רילוקיישן לעומת זאת זה שליחות מוגבלת בזמן למדינה אחרת כל שהיא.