מרק חומוס ותרד
מצרכים:
- 1/2 כוס שעועית אדומה שרוייה במים למשך הלילה.
- 1 כוסות גרגירי חומוס מושרים במים למשך הלילה.
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, 1 גזר,1 סלרי, 1 כרישה ו1 תפו"א קצוצים .
- 3 שיני שום קצוצות.
- 1/2 כוס עדשים אדומות
- 1/2 כוס גריסים.
- 1.5 ליטר מים / או נוזל ירקות
- 1 חבילת עלי תרד שטופים
- 3 עלי דפנה, 4 יח' פלפל אנגלי
- מלח, פלפל לפי הטעם
- נענע קצוצה לעיטור
אופן הכנה:
- מסננים את הקיטניות מהמים ושוטפים היטב.
- מחממים השמן בסיר מתאים ומאדים הירקות.
- מוסיפים הקיטניות מערבבים היטב ולאחר מס' דקות מוסיפים הנוזל,
עלי הדפנה ופלפל אנגלי.
- מביאים לרתיחה, מנמיחים האש למינימום ומבשלים עד שהחומוס
והשעועית רכים.
- מוסיפים התרד הקצוץ, מתבלים במלח ופלפל ומשלימים טעם.
- מגישים עם מעט פטרוזיליה ולחם כפרי.
טיפים:
1) אסור להוסיף מלח למרק אלה רק שהקטניות התרככו.
2) ניתן להוסיף כפית כורכום לגוון צהוב עז.
3) בהגשה ניתן להוסיף כף יוגורט עיזים משובח למנת המרק.
מצרכים:
- 1/2 כוס שעועית אדומה שרוייה במים למשך הלילה.
- 1 כוסות גרגירי חומוס מושרים במים למשך הלילה.
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, 1 גזר,1 סלרי, 1 כרישה ו1 תפו"א קצוצים .
- 3 שיני שום קצוצות.
- 1/2 כוס עדשים אדומות
- 1/2 כוס גריסים.
- 1.5 ליטר מים / או נוזל ירקות
- 1 חבילת עלי תרד שטופים
- 3 עלי דפנה, 4 יח' פלפל אנגלי
- מלח, פלפל לפי הטעם
- נענע קצוצה לעיטור
אופן הכנה:
- מסננים את הקיטניות מהמים ושוטפים היטב.
- מחממים השמן בסיר מתאים ומאדים הירקות.
- מוסיפים הקיטניות מערבבים היטב ולאחר מס' דקות מוסיפים הנוזל,
עלי הדפנה ופלפל אנגלי.
- מביאים לרתיחה, מנמיחים האש למינימום ומבשלים עד שהחומוס
והשעועית רכים.
- מוסיפים התרד הקצוץ, מתבלים במלח ופלפל ומשלימים טעם.
- מגישים עם מעט פטרוזיליה ולחם כפרי.
טיפים:
1) אסור להוסיף מלח למרק אלה רק שהקטניות התרככו.
2) ניתן להוסיף כפית כורכום לגוון צהוב עז.
3) בהגשה ניתן להוסיף כף יוגורט עיזים משובח למנת המרק.