מרק מינסטרונה ממהמטבח האיטלקי שמרכיב ירקות טריים, עשבים וכמובן המרכיבים מהמטבח האטלקי: עגבניות, בזיליקום ופסטה.
מצרכים:
- 100 שעועית ירוקה טרייה
- 1.5 ליטר מים או ציר ירקות או ציר עוף ( ממשפ' הנוזלים הלבנים)
- 2 כפות שמן זית
- 2 גזרים קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גבעולי כרישה ( החלק הלבן) קצוצים דק
- 3 יח' עגבנייה מקולפת וקצוצה
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפיות סוכר
- 3 שיני שום כתושות
- עשבי תיבול טריים ( פטרוזיליה, בזיליקום, עירית)
- 3 עלי דפנה, 3 יח' פלפל אנגלי, 2 מסמרי ציפורן ( בשקית בד קשורה)
- 250 גר' כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות
- 1/2 כוס אפונה ירוקה
- 1/2 כוס פסטה קצרה ( לדוגמה פנה)
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
מחממים השמן בסיר מתאים, מוסיפים הגזר, בצל, כרישה ושום ומטגנים עד שמשנים צבעם.
מוסיפים השום וממשיכים בערבוב, לאחר 2 דקות מוסיפים הרסק, הסוכר, השעועית הירוקה והתבלינים שבבד.
מערבבים ולאחר מוסיפים העגבניות הטריות, לאחר שהצטמצם מעט מוסיפים
הנוזל ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה מנמיחים אש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים היטב.
מוסיפים הכרוב הקצוץ והאפונה,הפסטה ועשבי התיבול, מלח ופלפל לפי הטעם.
ממשיכים לבשל עוד 15 דקות ומגישים
מצרכים:
- 100 שעועית ירוקה טרייה
- 1.5 ליטר מים או ציר ירקות או ציר עוף ( ממשפ' הנוזלים הלבנים)
- 2 כפות שמן זית
- 2 גזרים קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גבעולי כרישה ( החלק הלבן) קצוצים דק
- 3 יח' עגבנייה מקולפת וקצוצה
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפיות סוכר
- 3 שיני שום כתושות
- עשבי תיבול טריים ( פטרוזיליה, בזיליקום, עירית)
- 3 עלי דפנה, 3 יח' פלפל אנגלי, 2 מסמרי ציפורן ( בשקית בד קשורה)
- 250 גר' כרוב ירוק חתוך לרצועות דקות
- 1/2 כוס אפונה ירוקה
- 1/2 כוס פסטה קצרה ( לדוגמה פנה)
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
מחממים השמן בסיר מתאים, מוסיפים הגזר, בצל, כרישה ושום ומטגנים עד שמשנים צבעם.
מוסיפים השום וממשיכים בערבוב, לאחר 2 דקות מוסיפים הרסק, הסוכר, השעועית הירוקה והתבלינים שבבד.
מערבבים ולאחר מוסיפים העגבניות הטריות, לאחר שהצטמצם מעט מוסיפים
הנוזל ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה מנמיחים אש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים היטב.
מוסיפים הכרוב הקצוץ והאפונה,הפסטה ועשבי התיבול, מלח ופלפל לפי הטעם.
ממשיכים לבשל עוד 15 דקות ומגישים
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: