מיקסר או בעברית מערבל מזון הומצא ב 1870 ונועד אך ורק להקצפת בייצים,זהו היה מיקסר ידני,וב1918 הומצא מיקסר שולחני,גדול יותר,עוצמתי יותר ובעל יותר פונקציות לשימוש,ושעליו אפרט בכתבה.
מיקסר שולחני מסיבי יותר מחברו הידני ובעל עוצמה ללישת בצק וכמובן יכולת לערבל יותר חומר במכה,בשל העובדה שהמכשיר נייח יש אפשרות להוסיף עוד חומרים תוך כדי הפעולה ואפיול להתעסק בדברים אחרים בזמן המערבל עושה את העבודה.
עוצמתו של מיקסר נמדדת על ידי הספק,הספק של מיקסר שולחני נע בדרך כלל בין 400-1000 ואט כאשר במיקסר ידני יש רק כ150-350,הספק כזה גבוה מאפשר למיקסר לעבד כמות מזון גדולה יותר וסמיכה יותר,לדוגמה;ללישת ק"ג של בצק יש צורך בכ 1000 ואט,אם במפרט מופיע כח סוס,כח סוס 1 שווה 750 ואט.
בכל מיקסר יש לפחות 3 מהירויות,במשירים מסויימים יש אף יותר אבל 3 זה בהחלט מספיק לשימוש בייתי,מהירות איטית טובה להוספת מרכיבים נוספים לתערובת,מהירות ביינונית טובה ללישת בצק והתחלה של הקצפה,מהירות גבוה מיועדת להקצפת חלבונים ושמנת.
ברוב המכשירים קיים גם כפתור טורבו שמכפיל את המהירות מבלי לעבור ללחצני המהירות.
מיקסר יכול להיות עשוי מפלסטיק,שילוב של פלסטיק ומתכת,מתכת יצוקה.
כאשר הפלסטיק הוא כמובן העדין ביותר אבל הזול יותר ואלו המערבל העשוי מתכת יצוקה עמיד יותר וסביר להניח שימשיח להיות נאמן שנים רבות,אבל גם מחירו בהתאם,בהתאם לצורך שלכם ולכמות שימוש שאתם הולכים לעשות במיקסר תוכלו לדעת איזה מתאים לכם יותר.
הקערה מגיע בגדלים שנעיים בין 2-7 ליטר ויכולה להיות עשוי מפלסטיק,נירוסטה או זכוכית,כאשר הפלסטיק היא הפחות מומלצת בשל נטיע להשרט ולצבור ריחות ואילו הנירוסטה מומלצת יותר של משקלה הקל ועמידתה בפני שבירה.
כמובן עם מיקסר מגיעים גם אביזרים נלווים כמו מטחנת בשר,מטחנת טבלינים מסחת מיץ ועוד.