מרק מהמטבח ההונגרי שכולנו מכירים ואוהבים, מנה קלאסית שמהווה ארוחה מלאה
מצרכים ( 5 מנות):
- 3 בצלים קצוצים
- 1 שן שום כתושה
- 200 גר' בשר בקר ( חזה) חתוך לקוביות
- 4 גזרים קצוצים
- 2 סלרי אמריקאי קצוץ
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1.5 ליטר מים או נוזל בקר חום
- 3 תפו"א מקולפים וקצוצים
- לבצקניות : 50 גר' קמח, ביצה, מעט מים
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
מאדים הבצל בסיר, מוסיפים שן השום, הבשר ומטגנים היטב על אש גבוהה.
מוסיפים הירקות והפפריקה ( מתוקה וחריפה), מערבבים היטב ומוסיפים לאחר מס' דקות את הנוזל.
מביאים לרתיחה, מורידים האש ומבשלים תוך כדי הורדת קצף ושומן, מבשלים למשך 1.5 עד 2 שעות , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות עד שהם מתחילים להתרכךך מטפטפים את תערובת הבצקניות למרק.
מבשלים עוד כ 10 דקות, טועמים , משלימים טעם ומגישים.
מצרכים ( 5 מנות):
- 3 בצלים קצוצים
- 1 שן שום כתושה
- 200 גר' בשר בקר ( חזה) חתוך לקוביות
- 4 גזרים קצוצים
- 2 סלרי אמריקאי קצוץ
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1.5 ליטר מים או נוזל בקר חום
- 3 תפו"א מקולפים וקצוצים
- לבצקניות : 50 גר' קמח, ביצה, מעט מים
- מלח, פלפל
אופן הכנה:
מאדים הבצל בסיר, מוסיפים שן השום, הבשר ומטגנים היטב על אש גבוהה.
מוסיפים הירקות והפפריקה ( מתוקה וחריפה), מערבבים היטב ומוסיפים לאחר מס' דקות את הנוזל.
מביאים לרתיחה, מורידים האש ומבשלים תוך כדי הורדת קצף ושומן, מבשלים למשך 1.5 עד 2 שעות , מתבלים במלח ופלפל וטועמים.
מוסיפים את תפו"א וממשיכים לבשל עוד כ 20 דקות עד שהם מתחילים להתרכךך מטפטפים את תערובת הבצקניות למרק.
מבשלים עוד כ 10 דקות, טועמים , משלימים טעם ומגישים.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: