מרק ספרדי קר וצונן לימי הקיץ החמים
גספצ'ו - מרק ספרדי קר
החומרים:
1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
1 פלפל ירוק, נקי וחתוך לרבעים
1 בצל קטן, מקולף וחתוך לרבעים
2 גבעולי פטרוזיליה
2 שיני שום
5 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים
1 כוס מיץ עגבניות
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ יין (או מיץ לימון)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
מעט טבסקו
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון המלפפון, הפלפל, הבצל, הפטרוזיליה. שמים מחצית מהתערובת בצד.
מוסיפים את העגבניות, כל אחת לחוד וממשיכים לטחון במעבד המזון.
מוסיפים את החומרים הנותרים וערבב במהירות בינונית.
מוסיפים את המחצית השניה של התערובת. ערבב היטב.
מכסים ומצננים במשך מספר שעות.
מגישים קר.
גספצ'ו - מרק ספרדי קר
החומרים:
1 מלפפון בינוני, קלוף וחתוך לרבעים
1 פלפל ירוק, נקי וחתוך לרבעים
1 בצל קטן, מקולף וחתוך לרבעים
2 גבעולי פטרוזיליה
2 שיני שום
5 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לרבעים
1 כוס מיץ עגבניות
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ יין (או מיץ לימון)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
מעט טבסקו
אופן ההכנה:
טוחנים במעבד מזון המלפפון, הפלפל, הבצל, הפטרוזיליה. שמים מחצית מהתערובת בצד.
מוסיפים את העגבניות, כל אחת לחוד וממשיכים לטחון במעבד המזון.
מוסיפים את החומרים הנותרים וערבב במהירות בינונית.
מוסיפים את המחצית השניה של התערובת. ערבב היטב.
מכסים ומצננים במשך מספר שעות.
מגישים קר.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: