בגרות בגיאוגרפיה היא אחת מבחינות הבגרות היחידות המשלבות עניין רב במתרחש סביבנו, ממש באזור שלנו. היא היחידה שמאידך לוקחת אותנו למחוזות אחרים ומאפשרת לנו לחיות מחוזות רחוקים תוך כדי לימוד, וזו גם אחת הבגרויות שבהחלט ניתן להחשיב כצ'ופר לא קטן, למרות שתלמידים רבים סבורים שמדובר בבחינה קלה (והיא לא).
מבחן בגרות בגיאוגרפיה הוא אחד מהבחינות המשתייך למקצועות הכלליים במסגרת בחינות הבגרות.
בגרות בגיאוגרפיה: מקצוע כללי ומוגבר
אחד הבונוסים בבחינת בגרות בגיאוגרפיה הוא העובדה כי מעבר הבחינה בהצלחה מקנה לנבחן מקצוע כללי וכיון שמדובר בבחינת 5 יחידות לימוד אז יש כאן גם מקצוע מוגבר, שמעניק בונוס מהותי בממוצע.
עם זאת, חשוב שוב להזכיר כי בניגוד למחשבתם של תלמידים רבים כי מדובר בבחינה קלה, אין לזלזל וחשוב להשקיע לקראת הבחינה. הממוצע השנתי של נבחני בגרות בגיאוגרפיה מצביע על ציונים לא גבוהים במיוחד.
על בחינת בגרות בגיאוגרפיה
מדובר בבחינה עמוסת פרטים, אך היא עוסקת בתחומים שמעניינים את כולם לכן גם חוויית הלימוד יכולה לרתק כל אחד מאיתנו. בין הנושאים תדברו על משק המים בארץ ובעולם, ההתחממות הגלובאלית, גיאוגרפיה עירונית, פיזית, זיהום האוויר, תכסית ותבליט, ניתוחי מפות, ואזורים כמו ארצות הברית, המזרח התיכון, סין ועוד.
כיצד בנויה הבחינה ?
בחינת הבגרות בגיאוגרפיה מחולקת לשלושה חלקים.
בחלק 1 תענו על 4 שאלות מתוך 12 בחירה. הנושא המרכזי בחלק זה הוא גיאוגרפיה של ארץ ישראל והמזה"ת.
חלק 2 הוא פרק בחינת האנסין, כלומר שאלות על חבל ארץ שלא למדתם, אך במקום להילחץ היזכרו בכללים ובכלים המוכרים לכם בתחום הניתוח הגיאוגרפי ויישמו אותם על חבל ארץ זה. כאן הבחירה קטנה יותר, סך הכל ארבע שאלות מתוך חמש.
בחלק 3 תדברו קצת על גיאוגרפיה. פרק זה עוסק בגיאוגרפיה חבלית כלומר על חבלי ארץ. בפרק זה בחירת שאלות גדולה.
כמה זמן נמשכת בגרות בגיאוגרפיה ?
הבחינה אורכת 5.5 שעות. ההתחלה היא שעתיים, באמצע עוד שעה וחצי ובסיום שעתיים.
בניגוד לכמעט כל בחינות הבגרות האחרות, לבחינת בגרות בגיאוגרפיה יש רק מועד אחד- מועד קיץ. ההכנה לבגרות מתחיל בפברואר והבחינה נערכת ביולי אוגוסט.
בדרך כלל מדובר בארבעה חודשי הכנה לבגרות בגיאוגרפיה בהיקף 5 יחידות לימוד, אך זה משתנה בין המכינות ובתי הספר. מספר השעות השבועיות הוא בין 9-12 שעות.
בכל מקרה אנחנו ממליצים לגשת לבגרות זו.
אנו מאחלים לכם הצלחה בבחינה