רוסטביף- נתח סינטה או אנטריקוט צלוי בשלמותו בתנור - חגיגה משפחתית לאוהבי הבשר
מרכיבים:
2 קג' בשר ורד הצלע (אנטריקוט) או סינטה
8 שיני שום
חצי כוס שמן זית
1 חבילת רוזמרין
1 ראש שום מקולף וכתוש
3 כפות חרדל גרגירים
מלח, פלפל שחור גרוס
דרך הכנה
מחממים את התנור לחום גבוה.
טוחנים הרומרין עם השמן, חרדל, שום, מלח ופלפל
מורחים את הבשר היטב בתערובת התבלינים ומניחים במקרר ליממה לספיגת טעמים.
מניחים הנתח לפחות כשעתיים מחוץ למקרר לפני הצלייה כדי שיהיה בטמ' החדר.
מניחים בתבנית על רשת צליה וצולים את הגוש במשך 20 דקות בחום גבוה. ( בתנור מחומם מראש).
מורידים לחום בינוני, מורחים את הבשר בנוזלים בתבנית וצולים כ-30 דקות או לפי דרגת הצליה המועדפת - 60° למדיום, 75° לעשוי טוב במדידה עם מדחום בשר.
מוציאים, עוטפים את הבשר ברדיד אלומיניום בצורה רפוייה, מניחים 20 דקות למנוחה.
פורסים דק ומגישים.
טיפ:
אסור לפרוס הנתח במיידי אלא יש לתת לו "לנוח" כ 15-20 דקות ורק אז לפרוס אותו.
מרכיבים:
2 קג' בשר ורד הצלע (אנטריקוט) או סינטה
8 שיני שום
חצי כוס שמן זית
1 חבילת רוזמרין
1 ראש שום מקולף וכתוש
3 כפות חרדל גרגירים
מלח, פלפל שחור גרוס
דרך הכנה
מחממים את התנור לחום גבוה.
טוחנים הרומרין עם השמן, חרדל, שום, מלח ופלפל
מורחים את הבשר היטב בתערובת התבלינים ומניחים במקרר ליממה לספיגת טעמים.
מניחים הנתח לפחות כשעתיים מחוץ למקרר לפני הצלייה כדי שיהיה בטמ' החדר.
מניחים בתבנית על רשת צליה וצולים את הגוש במשך 20 דקות בחום גבוה. ( בתנור מחומם מראש).
מורידים לחום בינוני, מורחים את הבשר בנוזלים בתבנית וצולים כ-30 דקות או לפי דרגת הצליה המועדפת - 60° למדיום, 75° לעשוי טוב במדידה עם מדחום בשר.
מוציאים, עוטפים את הבשר ברדיד אלומיניום בצורה רפוייה, מניחים 20 דקות למנוחה.
פורסים דק ומגישים.
טיפ:
אסור לפרוס הנתח במיידי אלא יש לתת לו "לנוח" כ 15-20 דקות ורק אז לפרוס אותו.
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה: