מצרכים:
פילה מדג לבר במשקל 500 גרם
לרוטב:
1/2 כוס שמנת לבישול
1/4 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס יין לבן יבש
2 בצלי שאלוט
1/2 כפית משחת "טום - ים" ( מוצר תאילנדי, ניתן להחליף בחצי כפית פפריקה חריפה).
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק.
3 פטריות שיטאקה
6 פטריות שמפיניון טריות.
1 חופן עלי תרד טרי
1 שן שום כתושה
1 כף חמאה לטיגון
אופן הכנה:
1) קוצצים הבצלים, משרים פטריות השיטאקה במים רותחים 5 דק'.
2) ממיסים החמאה במחבת כבדה ומוסיפים השום.
3) מוסיפים למחבת הבצלים, הג'ינג'ר פטריות השיטאקה והשמפיניון הקצוצות.
4) מוסיפים משחת הטום ים מערבבים היטב ומוסיפים היין הלבן.
5) מאדים לחצי מהכמות ומוסיפים השמנת וחלב הקוקוס, מצמצמים ומקרצפים את תחתית המחבת.
6) מוסיפים את התרד, מלח ופלפל לפי הטעם , הגזר ומכבים האש.
7) מחממים מחבת גריל משומנת היטב ומניחים את פילה הדג כאשר העור כלפי מטה הופכים לאחר כ-4 דקות , וכעבור 4 דקות נוספות מוציאים לצלחת עם הרוטב.
פילה מדג לבר במשקל 500 גרם
לרוטב:
1/2 כוס שמנת לבישול
1/4 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס יין לבן יבש
2 בצלי שאלוט
1/2 כפית משחת "טום - ים" ( מוצר תאילנדי, ניתן להחליף בחצי כפית פפריקה חריפה).
2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק.
3 פטריות שיטאקה
6 פטריות שמפיניון טריות.
1 חופן עלי תרד טרי
1 שן שום כתושה
1 כף חמאה לטיגון
אופן הכנה:
1) קוצצים הבצלים, משרים פטריות השיטאקה במים רותחים 5 דק'.
2) ממיסים החמאה במחבת כבדה ומוסיפים השום.
3) מוסיפים למחבת הבצלים, הג'ינג'ר פטריות השיטאקה והשמפיניון הקצוצות.
4) מוסיפים משחת הטום ים מערבבים היטב ומוסיפים היין הלבן.
5) מאדים לחצי מהכמות ומוסיפים השמנת וחלב הקוקוס, מצמצמים ומקרצפים את תחתית המחבת.
6) מוסיפים את התרד, מלח ופלפל לפי הטעם , הגזר ומכבים האש.
7) מחממים מחבת גריל משומנת היטב ומניחים את פילה הדג כאשר העור כלפי מטה הופכים לאחר כ-4 דקות , וכעבור 4 דקות נוספות מוציאים לצלחת עם הרוטב.