החומרים: 2 חצילים מקולפים וחתוכים לפרוסות
פטרוזיליה
1 לימון
שום
לרוטב:
2 עגבניות בינוניות
מלח
לימון
שום
שמיר קצוץ, 1 כוס פטרוזליה קצוצה
מעט מים
אופן ההכנה:
לפזר מעט מלח על פרוסות החצלים ולהשהות למשך שעה. לאחר שעה, לנגב במטלית את הנוזלים , לטגן את פרוסות החצילים בשמן משני הצדדים,ולקרר בטמפרטורת החדר.
לרוטב: לגרדאת העגבניה על פומפייה דקה ,ללא הקליפה, להוסיף מלח, לימון, שום פטרוזיליה ושמיר קצוץ. להוסיף קצת מים,ב קערית להניח שכבת חצילים מטוגנים, רוטב, ושוב שכבת חצילים ושוב רוטב . מתכונים נוספים: פרוסת חצילים ברוטב
לזניה חצילים שקשוקה חצילים סלט חצילים בטחינה