מרכיבים:
6 פרוסות סלמון שלמות עם העור, 150 גר' כ"א
1/4 כוס שמן
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
כמה טיפות רוטב ווסטרשיר (לבחירה)
1 שן שום כתושה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
קורט פפריקה חריפה או לפי הטעם
לסלסה:
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה מגולענת קצוצה דק
1 בצל ירוק פרוס דק
1/4 בצל סגול קצוץ דק מאד
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן
1 כף כוסברה טריה קצוצה דק
1 כף פטרוזילה טריה קצוצה דק
1 כפית נענע טריה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה:
מניחים את פרוסות הדג במגש. בקערה מערבבים את השמן, רוטב הסויה, הסוכר, רוטב ווסטרשיר, השום, הג'ינג'ר ופפריקה חריפה לפי הטעם, יוצקים על פרוסות הדג , מניחים במקרר לספיגת טעמים ל-4 שעות.
מניחים התבנית בתנור מחומם מראש וצולים רק עד שבשר הדג נפרד מהעצם במגע עם מזלג, לא לצלות יתר על המידה.
בזמן צליית הדג מערבבים את חומרי הסלסה בקערה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מניחים בצד לספיגת טעמים, מערבבים מדי פעם.
מוציאים לצלחת הגשה ומניחים את הסלסה מעל כל נתח ומגישים מיד.
6 פרוסות סלמון שלמות עם העור, 150 גר' כ"א
1/4 כוס שמן
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
כמה טיפות רוטב ווסטרשיר (לבחירה)
1 שן שום כתושה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
קורט פפריקה חריפה או לפי הטעם
לסלסה:
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה מגולענת קצוצה דק
1 בצל ירוק פרוס דק
1/4 בצל סגול קצוץ דק מאד
3 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן
1 כף כוסברה טריה קצוצה דק
1 כף פטרוזילה טריה קצוצה דק
1 כפית נענע טריה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה:
מניחים את פרוסות הדג במגש. בקערה מערבבים את השמן, רוטב הסויה, הסוכר, רוטב ווסטרשיר, השום, הג'ינג'ר ופפריקה חריפה לפי הטעם, יוצקים על פרוסות הדג , מניחים במקרר לספיגת טעמים ל-4 שעות.
מניחים התבנית בתנור מחומם מראש וצולים רק עד שבשר הדג נפרד מהעצם במגע עם מזלג, לא לצלות יתר על המידה.
בזמן צליית הדג מערבבים את חומרי הסלסה בקערה, טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מניחים בצד לספיגת טעמים, מערבבים מדי פעם.
מוציאים לצלחת הגשה ומניחים את הסלסה מעל כל נתח ומגישים מיד.