מצרכים:
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
3 פלפלים ירוקים
מיץ מ1 לימון
4 עגבניות
5 כפות שמן זית
1 צרור פטרוזילייה
1 בצל אדום גדול
10 זיתים שחורים מסוג קאלמטה
50 גר' אגוזי פאקן
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 200 מעלות, קולים הפלפלים, בתנור למשך 40 דקות או עד
שהשחימו, מעבירים לקערה, מכסים ולאחר 10 דקות מקלפים אותם.
חותכים הפלפלים לרצועות ומעבירים לקערת עירבוב נקייה.
חותכים הבצל האדום לטבעות ומוסיפים, מוסיפים השום הכתוש והזיתים.
קוצצים העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסלט.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל.
מערבבים ומפזרים מלמעלה פטרוזליה קצוצה וזיתים מגולענים וקצוצים.
לאחר שעה מגישים הסלט בצלחת הגשה יפה כאשר האגוזים מעוטרים מעל.
טיפ השף:
ניתן להוסיף פלפל חריף 1 נקי מגרעינים וקצות דק לסלט.
סלט זה מתאים למזנון, כליווי למשקאות חריפים ובשרים על האש.
3 פלפלים אדומים
3 פלפלים צהובים
3 פלפלים ירוקים
מיץ מ1 לימון
4 עגבניות
5 כפות שמן זית
1 צרור פטרוזילייה
1 בצל אדום גדול
10 זיתים שחורים מסוג קאלמטה
50 גר' אגוזי פאקן
אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 200 מעלות, קולים הפלפלים, בתנור למשך 40 דקות או עד
שהשחימו, מעבירים לקערה, מכסים ולאחר 10 דקות מקלפים אותם.
חותכים הפלפלים לרצועות ומעבירים לקערת עירבוב נקייה.
חותכים הבצל האדום לטבעות ומוסיפים, מוסיפים השום הכתוש והזיתים.
קוצצים העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסלט.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל.
מערבבים ומפזרים מלמעלה פטרוזליה קצוצה וזיתים מגולענים וקצוצים.
לאחר שעה מגישים הסלט בצלחת הגשה יפה כאשר האגוזים מעוטרים מעל.
טיפ השף:
ניתן להוסיף פלפל חריף 1 נקי מגרעינים וקצות דק לסלט.
סלט זה מתאים למזנון, כליווי למשקאות חריפים ובשרים על האש.