מצרכים:
250 גר' עדשים כתומות
2 פרוסות ג'ינגר
3 כפות שמן קנולה
1 כפית כורכום
1 כפית זרעי כוסברה טחון
1 כפית זרעי כמון שלם
1/2 כפית צ'ילי טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
מכסים העדשים במים בסיר מתאים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ 15 דקות, מוסיפים לסיר הכורכום והג'ינג'ר ומבשלים עוד כשעה וחצי. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים המלח והפלפל ומערבבים.
מחממים השמן במחבת באש גבוהה, מוסיפים התבלינים ( זרעי כוסברה טחון, כמון, צ'ילי טחון), בוחשים ויוצקים על העדשים, בוחשים.
מגישים בצלחת מתאימה ומפזרים הכוסברה הטרייה מלמעלה.
- תבשיל הדל מתאים כתוספת לאורז, ירקות או עוף.
250 גר' עדשים כתומות
2 פרוסות ג'ינגר
3 כפות שמן קנולה
1 כפית כורכום
1 כפית זרעי כוסברה טחון
1 כפית זרעי כמון שלם
1/2 כפית צ'ילי טחון
1 כפית מלח
1 כפית פלפל לבן
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
מכסים העדשים במים בסיר מתאים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ 15 דקות, מוסיפים לסיר הכורכום והג'ינג'ר ומבשלים עוד כשעה וחצי. מערבבים מידי פעם.
מוסיפים המלח והפלפל ומערבבים.
מחממים השמן במחבת באש גבוהה, מוסיפים התבלינים ( זרעי כוסברה טחון, כמון, צ'ילי טחון), בוחשים ויוצקים על העדשים, בוחשים.
מגישים בצלחת מתאימה ומפזרים הכוסברה הטרייה מלמעלה.
- תבשיל הדל מתאים כתוספת לאורז, ירקות או עוף.