מרכיבים ל 30 לחמניות:
3 כוסות קמח לבן
3 כוסות קמח מלא
1 שקית שמרים ( שמרית) או קובית שמרים טריים
2/3 כוס סוכר חום
200 גר' חמאה או מרגרינה
4 ביצים
2/3 כוס חלב או מים
1 כפית מלח
6 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
2/3 כוס סוכר חום
4 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערת מערבל, קמח, שמרים, סוכר, חמאה, מלח וביצים ולשים במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את החלב. אין צורך להוסיף את כל החלב במידה והבצק רך וגמיש ואינו נדבק לדפנות. ממשיכים ללוש עוד כ 2 דקות נוספות במהירות בינונית.
מכסים את הבצק ומשהים עד להכפלת הנפח.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ 1 ס"מ, מורחים בחמאה מומסת ובוזקים תערובת סוכר חום וקינמון.
מגלגלים לרולדה, וחותכים לפרוסות. מניחים בתבנית משומנת (מומלץ בתבנית שקעים) ומשהים עד להכפלת הנפח.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה של 190 מעלות צלזיוס כ 20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
3 כוסות קמח לבן
3 כוסות קמח מלא
1 שקית שמרים ( שמרית) או קובית שמרים טריים
2/3 כוס סוכר חום
200 גר' חמאה או מרגרינה
4 ביצים
2/3 כוס חלב או מים
1 כפית מלח
6 כפות חמאה או מרגרינה מומסת
2/3 כוס סוכר חום
4 כפיות קינמון
אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערת מערבל, קמח, שמרים, סוכר, חמאה, מלח וביצים ולשים במהירות איטית. מוסיפים בהדרגה את החלב. אין צורך להוסיף את כל החלב במידה והבצק רך וגמיש ואינו נדבק לדפנות. ממשיכים ללוש עוד כ 2 דקות נוספות במהירות בינונית.
מכסים את הבצק ומשהים עד להכפלת הנפח.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ 1 ס"מ, מורחים בחמאה מומסת ובוזקים תערובת סוכר חום וקינמון.
מגלגלים לרולדה, וחותכים לפרוסות. מניחים בתבנית משומנת (מומלץ בתבנית שקעים) ומשהים עד להכפלת הנפח.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה של 190 מעלות צלזיוס כ 20 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.