היום קיבלתי טלפון שחמיי היקרים יקפצו אלינו לארוחת ערב,
ישר נלחצתי מה אני יכין להם?? הרי החמים שלי מרוקאים, האוכל שחמתי מבשלת פשוט מעולה, אז מה אני, שעד לא מזמן לא ידעה איך להכין חביתה, תבשל להם???
אוקיי אז נכנסתי לגוגל וחפשתי מתכונים קלים, לא קשורים לבשר אלא יותר קשורים לקופסאות שימורים,
ואכן מצאתי את האתר הנכסף
מתכוני טונה מעולים וקלים של טונה סטארקיסט.
ספגטי ברוטב טונה ועגבניות פיקנטי
החומרים:
2 בצלים גדולים
2 קופסאות עגבניות קלופות - 400 גרם כולל נוזלים 240 גרם נטו.
2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי
2 כפות שמן
8 שיני שום קלופות וכתושות
4 גבעולי בזיליקום
2 גבעולי טימין
צ'ילי גרוס
קורט סוכר
500 גר' ספגטי מקמח מלא
הכינו את רוטב העגבניות:
קוצצים את הבצל, בסיר קטן מניחים כף משמן הזית ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים, מוסיפים את שיני השום כתושות ומוסיפים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין, הבזיליקום המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך מעט, מוסיפים את הטונה, ומתקנים תיבול.
יצא פשוט מעולה
והנה עוד מתכון שהכנתי:
קבב טונה
מצרכים ל-4 מנות:
2 קופסאות טונה עם פלפל חריף, מסוננות הייטב
1 פרוסת לחם מלא מושרת במים ,סחוטה ומפוררת
1 כפית כמון טחון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
אופן ההכנה:
בקערת עירבוב לערבב הכל יחד
לקבב לקבבים קטנים
לצלות בגריל או במחבת (אפשר גם למרוח בשמן זית ולאפות בתנור)
*להגיש עם יוגורט צאן וסלט בצל סגול וסומק
*סלט בצל סגול וסומק:
1 בצל סגול בינוני פרוס דק
1 כף סומק
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון טרי
מלח
לערבב יחד, לקשט בעלה פטרוזיליה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים לסיר הרוטב, מגישים עם פרמזן ומספר עלי בזיליקום לקישוט.
הקבבים יצאו מדהימים !!!
לבסוף חמתי ביקשה ממני את המתכונים ,אבל הם "סודיים"
לכם אני ממליצה בחום כנסו לעמוד מתכוני טונה