כמעט כולנו מכירים את השיר: "לכל איש יש שם", אבל כמה מאיתנו יודעים שלכל אחת מאבני הכותל המערבי יש מספר תעודת זהות? כנראה, רק מעטים.
מה זה אומר שלכל אבן מאבני הכותל יש תעודת זהות? את השאלה הזו צריך להפנות לרשות העתיקות. רשות העתיקות מציגה לציבור עובדות לא מוכרות על היחס המיוחד שלו זוכה הכותל המערבי, בהיותו אחד המקומות הקדושים ביותר לעם היהודי ושריד מבית המקדש.
בסדרת סרטוני חדשות בהפקה עצמית שרשות העתיקות בחרה להציג לציבור באמצעות עמוד אוהדים בפייסבוק: "רשות העתיקות - לגעת בעבר", נחשפת פעילות מינהל השימור של רשות העתיקות בכותל המערבי. בסרטון הראשון מתוך הסדרה "רשות העתיקות חושפת", מוצג הכותל מזווית לא מוכרת, ונחשפת פעילות עניפה שמטרתה להבטיח את שלמות הכותל, ייצובו ושימורו.
הכותל המערבי, מסתבר, הוא באמת קיר אבנים עם לב אדם. מי שצופה בסרטון הראשון ששחררה רשות העתיקות לחלל הפייסבוק מבין שאבני הקיר "ממשיכות לחיות" גם עכשיו. האבן שנראית לנו דומם, ממשיכה לעבוד כל הזמן. זו הסיבה לכך, שנדרשות עבודות תחזוקה מיוחדות, על מנת לשמר את הכותל למען העתיד.
רשות העתיקות הצטרפה לפייסבוק במטרה לחשוף את פעילותה לקהלים רחבים שאינם בהכרח "לקוחות" ישירים של תחום הארכיאולוגיה, אך מתעניינים בעברה העשיר של הארץ, בשביליה ובצפונותיה. מה עוד בסדרה? מטבעות זהב משולשים, קופת החסכון הקדומה בהיסטוריה, המערה הסודית בתל אביב, סולם יעקב, חולצה של ילד יהודי מתקופת הרומאים ואוצרות המדינה. כל אלה ועוד ייחשפו לציבור בעמוד של רשות העתיקות בפייסבוק כל שבועיים בערך, ויאפשרו הצצה אל האוצרות הארכיאולוגים של ישראל ואל האנשים האמונים על החשיפה והטיפול בהם.
שרה טיקטינסקי - יחסי ציבור | קופירייטינג | קופירייטינג לאתרי אינטרנט