3 דרכים לשמור על תחושת שובע לאורך זמן
במאמר הבא אני אציג את הדרכים בהם אני מצליח לשמור על תחושת שובע לאורך זמן. חשוב לציין כי הרעב, והתדירות בהם אתם אוכלים זה עניין של הרגל ברובו, והרגל כמו הרגל יכול להיות לטובתינו ויכול להיות לרעתינו.
את מאמר הזה אני כותב מתוך ניסיון אישי שלי, לאחר שהשלתי ממשקל גופי קרוב ל – 40 ק"ג מיותרים והמאמרים האלו נועדו לעזור לי להשאר בתלם ולא להשבר. כאדם שמן לשעבר וכאדם שהיום אוכל כאדם רזה לפי הצורך הפיזיולוגי שלו בלבד אני יכול לומר כי תמיד יש פיתויים מסביב והניסיונות של "האני השמן" שלי הם לעיתים קשים ולא נעימים.
הדרכים שאציג במאמר הם לי לעזר. מקווה שגם אתם תפיקו מכך את המירב.
מים:
יש לי ליד הכיור במקלחת בקבוק חצי ליטר של מים וכל יום כשאני קם וכשאני הולך לישון אני שותה בקבוק שלם.
בהתחלה אולי לא תצליחו לסיים את כל הבקבוק אבל עם הזמן ועם ההרגל אתם תשימו לב כי זה הופך לעניין של בשגרה ותראו שלא תצליחו להתחיל את היום מבלי לשתות את בקבוק חצי הליטר שלכם.
אם אתם נגעלים לשתות מים מהברז או שאתם נמצאים באיזור שבו לא מומלץ לשתות מים מהברז – ההמלצה שלי תשתו מים מנרליים פושרים. הם יהיו לכם קלים יותר לעיכול.
אני גם תמיד מסתובב עם בקבוק ליטר וחצי ודואג לסיים אותו במהלך היום. לא רק ששתיית מים היא בריאה מאוד לתפקוד התקין של הגוף, וגם תשמרו על תחושת שובע לאורך זמן. ידעת שחלק נכבד מהאוכלוסייה מתרגמים תחושת צמא כתחושת רעב ואוכלים במקום להזין את הגוף בנוזלים?
אז בפעם הבאה שאתם רצים למקרר, תנסו להבין טוב טוב איזה איתות שולח לכם הגוף.
שתו מרק:
בכל ימות השנה אני דואג לפתוח את ארוחת הצהריים ולעיתים את ארוחת הערב עם מרק או כל מזון נוזלי אחר.
באמצעות שתיית מרק הקיבה שלכם תתמלא יותר, תצרכו פחות מזון והגוף שלכם יאותת לכם שהוא שבע מהר יותר.
אני בטוח שחלק ממעם חושבים שזה בלתי אפשר לשתות מרק בקיץ הלוהט של ישראל וכאחד שגם אמר את זה שהמליצו לו על הטריק הזה אני אומר – הכל בראש וזה הכל עניין של הרגל.
אם תרגילו את עצמכם לשתות מרק בכל ארוחת צהריים – ככה תעשו ורק טוב ייצא לכם מזה.
יש מדינות שמגישים בהם סטייק לארוחת בוקר, יש לי שאלה: מי מכם פותח את הבוקר עם סטייק אנטריקוט נוטף שומן?
עשו הפסקות קצרות במהלך הארוחה:
לגוף האדם לוקח עשרים דקות לשחרר את ההורמון שאחראי על תחושת השובע בגוף.
מה שאני הולך לספר לכם כעת יש לו משקל מאוד משמעותי בהצלחה שלי לרדת במשקל ולשמור על משקל תקין לאורך שנים.
עשו הפסקות קצרות במהל הארוחה.
למה הכוונה?
אני נוהג לחלק את הצלחת לשישה – שמונה חלקים (בדימיון כמובן) ואחרי שאני מסיים כל חלק, אני עושה הפסקה של 3 – 5 דקות.
בדרך בטוחה זו גם תאכלו פחות (הרבה פחות) וגם תרגישו שבעים לאורך זמן. אז כל מי שחושב שיש בידו את נוסחת הקסם (דיאטת פחמימות, ארוחת אחת ביום, דיאטת חלבונים וכו') - יש לי רק דבר אחד לומר לו: זה הכל עניין של כמות.
תוכלו לאכול הכל, מהכל. במידה ותשמור על הכמות הנכונה ותאכל רק מתי שבאמת תהיה רעב – תוכל לשמור על משקל תקין והרגשה נפלאה. והטריק הזה הוא הדרך הקלה ביותר לאכול בכמות שמתאימה לך ביותר.