לקובה טבית:
כוס קמח מצה, ביצה, כוס מים, בצל קצוץ דק, מעט בשר טחון (או קצוץ דק) מכל סוג שאוהבים (עוף, הודו, כבש, בקר, לבן).
לסופריטו:
חלקי עוף, 2 ק"ג תפוחי אדמה לבישול, 1 ק"ג בצלים גדולים, מלח, פלפל, מעט כמון.
א הכנת הקובה:
1. מערבבים את קמח המצה, הביצה והמים עד שמתקבלת תערובת בצקית נוחה לעיבוד.
2. במחבת עם מעט שמן מזהיבים את הבצל הקצוץ, ומוסיפים את הבשר לצריבה קצרה. - לא מוסיפים תבלינים!!!
3. מגלגלים כדור מהבצק וממלאים בתערובת הבשר והבצל. ומניחים אותם על צלחת בצד.
ב. הכנת הסופריטו:
1. במחבת / סיר טיגון עמוק ממלאים שמן ומניחים על אש גבוהה.
2. עד שהשמן יתחמם מרפדים בטבעות בצל עבות סיר רחב.
3. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומטגנים בשמן החם.
4. מסדרים את תפוחי האדמה מעל הבצלים.
5. מטגנים באותו השמן את הקובות עד להשחמה ומסדרים אותם מעל תפוחי האדמה
6. מטגנים את חלקי העופות עד להשחמה. ומסדרים מעל הקובות בסיר.
7. מערבבים מלח פלפל וכמון בכוס וחצי מי ברז ויוצקים מעל העופות.
8. מחפים את מכסה הסיר בנייר פרגמנט ומבשלים על אש נמוכה מאד מאד מאד במשך כשעתיים.
אפשר גם להכניס לבישול בתנור למשך שעתיים בחום של 60 - 80 מעלות. לפני ההגשה מעלים את הטמפ. בתנור למשך כ 5 - 10 דקות ל-100 מעלות.
בתאבון.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר