עם תחרה או בלי תחרה? עם הרבה בד או מעט? עם קישוטי סברובסקי או בקו נקי? בחירת שמלת כלה היא מאורע מרגש כמעט עבור כל מי שמתכוננת להתחתן בקרוב. רבות בוחרות לרכוש או להשכיר את השמלה מסלון כלות או מחנות מעצבים. אולם ישנן כלות שמעדיפות לתפור את שמלתן בעצמן באמצעות רכישת בדים מיוחדים ותפירה אצל תופרת מקצועית. אז מהי הדרך הנכונה אל שמלת הכלה המושלמת?
בחירת בדים באופן עצמאי עבור שמלת כלה היא משימה שעשויה להיות מפרכת ולעתים גם בלתי אפשרית. המגוון העשיר של בדים הקיים בשוק מאפשר לכלות רבות לבחור כמעט כל סגנון של שמלת כלה במגוון של מרקמים וצבעים. על בדים שונים ניתן להוסיף תוספות שונות כמו אבני סברובסקי או חרוזים המוסיפים רבות ותורמים למראה יוקרתי. במפגש עם התופרת רגע לפני שמתחילים לתפור ולהתאים את הגזרה, חשוב לעצור רגע ולראות מה בדיוק הכלה מחפשת.
התאמה של הבדים לכלה
אז מאיפה מתחילים? מהבסיס. הבסיס לכל שמלה מוצלחת הם כמובן הבדים בהם עושים שימוש בתהליך התפירה. בדים עדינים כדוגמת שיפון או משי מציגים מראה שונה מאשר בדים דרמטיים כדוגמת סאטן. השאלה היא מה בדיוק מחפשת הכלה לעתיד. האם היא מעוניינת ליצור מראה שימשוך תשומת לב או שהיא בחורה עדינה או קטנת מראה שזקוקה לבדים עדינים וסולידיים יותר כדי שישתלבו במראה העדין שלה.
ניתן לעשות שימוש בשילובים של בדים, אך גם פה חשוב להקשיב לכלה ולראות מה בדיוק היא מחפשת ליצור באמצעות המראה שלה.
עם קישוטים או בלי קישוטים?
כלות רבות מעקמות את פניהן כאשר רק מוזכרת המילה קישוטים או סברובסקי. אך למעשה מדובר בטרנד שהולך ותופס תאוצה בשנים האחרונות. לא מדובר כאן באותן אבנים גסות וחסרות ייחוד שהיו פופולאריות יותר בשנים עברו אלא בקישוטי אבנים עדינים או בחרוזים קטנים שיוצרים מראה ייחודי ובעל "קריצה" מיוחדת. גם כאן חשוב מאוד להבין איזו כלה הולכת ללבוש את השמלה. כלה עדינה תוכל לענוד על שמלתה אבני סברובסקי אך במינון מאוד קטן ובפיזור מגוון, ואילו כלה בעלת מראה דרמטי יותר, תהנה משלל של קישוטים על גבי המחוך או על שולי השמלה.
הינומה מיוחדת
תופרות רבות לא נותנות את הדעת על החשיבות שיש להינומה על המראה הכללי של שמלת הכלה. כאשר מדובר על הינומה, גם כאן יכולים לשחק תפקיד קישוטים שונים כדוגמת סברובסקי, אך רק במקומות שבהם ההינומה מתחברת אל קשת או סיכת השיער, כדי לא להסיט את תשומת הלב מהשמלה עצמה.
הינומה קצרה או ארוכה- נתונה לשיקול דעתה של התופרת. אם מדובר בכלה גבוהה, הינומה ארוכה תשווה לה מראה קלאסי יותר ומעודן. אם מדובר בכלה נמוכה חשוב לשמור על אורך יחסי והגיוני של ההינומה.